Big Brother la Râmnicu Vâlcea

În urmă cu ceva vreme, primarul Romeo Rădulescu a anunţat finalizarea cu succes a proiectului „Extindere şi modernizare sistem de supraveghere video cu dispecerat, pe linia siguranţei publice şi prevenirea criminalităţii”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional. „Bugetul proiectului a fost de 2.403.890 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate a fost de 1.821.134 lei”.

Zilele trecute, la sediul Poliţiei Locale a avut loc o şedinţă de bilanţ, la care au luat parte primarul Romeo Rădulescu şi comandatul Poliţiei Locale, Alecu Deaconu, Eugen Neaţă, şeful interimar al Poliţiei Municipale, precum şi Cătălin Oprescu de la Serviciul Poliţiei Rutiere. Edilul Râmnicului susţine că obiectivul principal al montării camerelor „a fost creşterea gradului de siguranţă publică în Râmnicu Vâlcea prin extinderea şi asigurarea funcţionalităţii sistemelor de supraveghere video pe principalele artere din oraş, în vederea prevenirii şi reducerii unor fenomene nocive precum criminalitatea şi infracţionalitatea juvenilă”.

Pe de altă parte, Alecu Deaconu, şeful Poliţiei Locale a afirmat: „Capacitatea de stocare a acestor filmări continue este de 30 terabiţi, adică aproximativ o lună de filmare continuă. Acurateţea acestor camere este aşa mare încât poate fi văzut, de la dispeceratul Poliţiei Locale, numărul de înmatriculare al unui autovehicul care parchează neregulamentar sau al cărui şofer comite diferite contravenţii. Timp de şase luni, aceste imagini sunt stocate şi, pe baza lor, se pot aplica avertismente şi amenzi contravenienţilor”.

Olivia Cîrciu Pîrvu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...