70% din elevii vâlceni au obţinut o medie peste 5 la Examenul de Capacitate

30 Iun 2013

evaluare-nationala-copy- Rezultatele finale se vor afişa în data de 3 iulie a.c., după ce vor fi soluţionate cele 203 contestaţii la Limba şi literatura română şi cele 84 de contestaţii la matematică.

După câţiva ani de rezultate dezastruoase la examenele finale, învăţământul vâlcean pare să revină pe făgaşul normal. Altfel spus, la evaluarea naţională, examen ce a avut loc săptămâna trecută, elevii vâlceni au reuşit, în mare parte, să obţină note remarcabile, Vâlcea clasându-se în treimea superioară a clasamentului întocmit de Ministerul Educaţiei Naţionale. Aşadar, la nivelul judeţului Vâlcea s-au înscris la Evaluarea Naţională un număr de 3.317 elevi, dintre care la limba şi română nu s-au prezentat 94, iar la matematică au absentat 101 elevi. Dintre cei ce au susţinut examenul, 70% au reuşit să obţină media peste 5, 10 elevi având media de 10. „Procentul notelor peste 5 este de 85% la limba şi literatura română, respectiv 65% la matematică. În ceea ce priveşte numărul notelor de 10, s-au înregistrat 15 note de 10 la limba şi literatura română şi 206 note de 10 la matematică. Cele mai multe medii de 10 au fost obţinute de către elevii de la Şcolala Gimnazială Nicolae Bălcescu Drăgăşani (4 elevi), respectiv Şcoala Gimnazială Take Ionescu Râmnicu Vâlcea (2 elevi). Câte o medie de 10  întâlnim la CNI Matei Basarab Rm. Vâlcea, Şcoala Gimnazială Nr. 5 Rm. Vâlcea, Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu Drăgăşani, Liceul George Ţărnea Băbeni” – se arată într-un comunicat al inspectorului general şcolar Remus Grigorescu.

Rezultatele finale se vor afişa în data de 3 iulie a.c., după ce vor fi soluţionate cele 203 contestaţii la Limba şi literatura română şi cele 84 de contestaţii la matematică.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...