Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Concursul de Pian „Irina Şaţchi” organizat cu succes de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Rm. Vâlcea

05 Iun 2013

scoala-de-arta1De curând, la Vâlcea s-a ţinut concursul de Pian „Irina Şaţchi”, ce s-a desfăşurat în ediţia a VI-a 2013. Organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Rm. Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Irina Şaţchi”, concursul a avut un mare succes. Trebuie emnţionat că atât trofeul „Irina Şaţchi”, cât şi trofeele oferite la premiul I, au fost făcute, ca în fiecare an, de prof. Corina Stanciu, artist plastic. În schimb, marele premiu în bani de 1.000 de lei a fost oferit de sponsorul acestui concurs, Clubul „Rotary” Rm. Vâlcea. Ambele premii au fost câştigate în acest an de  Mihail Caloianu, în vârstă de 15 ani, de la Colegiul de Artă „George Apostu” Bacău. „La această ediţie premiile în bani au fost oferite numai câştigătorilor premiilor I de la fiecare secţiune cât şi câştigătorilor premiilor speciale. Şcoala Populară de Arte şi Meserii a oferit suma de 400 lei pentru fiecare câştigător al premiului I de la fiecare secţiune” – se arată într-un comunicat al Şcolii Populare de Artă şi Meserii Rm. Vâlcea.

Preşedintele juriului Concursului de Pian “Irina Şaţchi, conf. Univ. Dr. Viniciu Moroianu, pianist concertist a declarat următoarele: „…Am considerat important să punem în valoare pe acei tineri care au arătat o cultură cât mai cuprinzătoare a stilului, precum şi o desluşire corectă a gramaticii muzicale conţinute în partitură. Spre deosebire de prea multe alte jurii, ne-a interesat doar calitatea actului artistic şi potenţialul copiilor participanţi, abia după aceea am constatat statistic palmaresul realizat de o instituţie de învăţământ sau alta. Ne-a bucurat creşterea valorică a instruirii candidaţilor prezentaţi de instituţia gazdă şi ne-am bucura ca tot mai multe zone geografice să fie reprezentate în ediţiile viitoare ale competiţiei...”

ANTONIA RADU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella