Elevii vâlceni au venit cu rezultate excelente de la olimpiadele naţionale

10 Apr 2013

olimpici-copy• „Aceste rezultate confirmă valoarea şi profesionalismul dascălilor vâlceni care predau discipline umaniste, atât în privinţa pregătirii elevilor de performanţă, cât şi în privinţa selecţiei acestora în cadrul etapelor locală şi judeţeană ale olimpiadelor şcolare” – a declarat inspectorul şcolar de specialitate, Gheorghe Oprica.

Vâlcenii au cu ce se mândri. Elevii au reprezentant cu cinste judeţul nostru la olimpiadele naţionale, venind acasă cu multiple premii. Astfel, în perioada 1-6 aprilie 2013, ei au participat la etapa naţională a Olimpiadelor şcolare la disciplinele istorie (Sibiu), ştiinţe socio-umane (Baia Mare) şi pedagogie-psihologie pentru elevii din liceele pedagogice (Ploieşti). Foarte bine pregătiţi de către profesorii care i-au îndrumat, elevii vâlceni au obţinut rezultate excelente, întorcându-se cu premii şi menţiuni de la toate concursurile menţionate, plasând judeţul Vâlcea pe locuri fruntaşe în ierarhia naţională a judeţelor.

La istorie, elevul Mihai Cristian Persu, de la Şcoala Gimnazială ,,Take Ionescu’’ Rm. Vâlcea, pregătit de doamna profesor Neamţu Aurelia a obţinut premiul II la clasa a VIII-a, iar eleva Maria Aron, de la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea, pregătită de către domnul profesor Neamţu Ion Alexie, a obţinut menţiune (locul IV) la clasa a X-a.

La ştiinţe socio-umane s-au obţinut: un premiu III la psihologie, de către  eleva Andrada Florescu, de la Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu, pregătită de domnul profesor Constantin Şorici, şi două menţiuni speciale la educaţie civică (clasele a III-a – a IV-a), prin echipajul format din Andreea Daniela Alăman şi Victor Andrei Miu, de la Liceul Teoretic Brezoi, pregătit de doamna învăţătoare Veronica Fereştean şi cultură civică (clasele a VII- a – a VIII-a), prin echipajul format din Ștefania Niculicioiu şi Denisa Popescu, de la Şcoala Gimnazială ,,Take Ionescu’’ Rm. Vâlcea, pregătit de domnul profesor Cătălin Văduva.

La pedagogie-psihologie, elevii vâlceni de la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, pregătiţi de profesoara Simona Andrei, au dominat concursul, obţinând două premii I, prin Elena Ștefania Popescu (clasa a X-a) şi Clarisa Elena Cosma (clasa a XI-a) şi un premiu special, prin Ionela Aurelia Petria (clasa a X-a). „Aceste rezultate confirmă valoarea şi profesionalismul dascălilor vâlceni care predau discipline umaniste, atât în privinţa pregătirii elevilor de performanţă, cât şi în privinţa selecţiei acestora în cadrul etapelor locală şi judeţeană ale olimpiadelor şcolare” – a declarat inspectorul şcolar de specialitate, Gheorghe Oprica.

ANTONIA RADU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...