Un profesor a fost prins copiind la examenul de titularizare

05 Aug 2012

CONCURS. Iniţial la concurs s-au înscris 892 de candidaţi, dar la examen s-au prezentat doar 673. Mai mult decât atât, după ce le-au fost prezentate subiectele, 136 de candidaţi au decis să se retragă, susţinând că nu sunt pregătiţi suficient.

Peste 670 de candidaţi au susţinut la sfârşitul săptămânii trecute examenul de titularizare 2012, care constă într-o probă scrisă, cu subiecte mixte din specialitate şi din metodica predării. Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, a avut loc, în judeţul Vâlcea, în 10 centre de examinare: Colegiul Tehnic Forestier Rm. Vâlcea, Liceul Teoretic Brezoi, Grup Şcolar „Constantin Brâncoveanu” Horezu, Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani, Grup Şcolar „Petrache Poenaru” Bălceşti, Grup Şcolar „Brătianu” Drăgăşani, Şcoala cu clasele I-VIII „Tudor Vladimirescu” Drăgăşani, Şcoala cu clasele I-VIII Perişani, Şcoala cu clasele I-VIII „Anton Pann” Rm. Vâlcea şi Şcoala cu clasele I-VIII Căpitan Mărăşanu.

Trebuie menţionat că iniţial la concurs s-au înscris 892 de candidaţi, dar la examen s-au prezentat doar 673. Mai mult decât atât, după ce le-au fost prezentate subiectele, 136 de candidaţi au decis să se retragă, susţinând că nu sunt pregătiţi suficient. Bunul simţ nu l-a îndemnat însă să se retragă şi pe unul dintre candidaţii ce a susţinut examenul la centrul de examinare Gib Mihăescu din Drăgăşani, acesta fiind prins copiind. El a fost imediat eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Pentru cei ce au susţinut până la final probele pentru titularizare, Ministerul Educaţiei a anunţat că lucrările scrise vor fi evaluate de comisii specializate organizate, pe discipline, la nivel naţional, în 12 centre de evaluare. Rezultatele concursului se afişează în fiecare centru de examen, în data de 7 august, iar contestaţiile se înregistrează în perioada 7-8 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene. Afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 10 august. Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 7 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în data 13 august 2012, iar a candidaţilor care au obţinut cel puţin 5, în data de 16 august 2012.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...