Topul celor mari bune şi celor mai slabe licee din Vâlcea

11 Iul 2012

ÎNGRIJORĂTOR. Examenul de maturitate le-a dat şi în acest an bătăi grele de cap elevilor vâlceni, profesorilor, dar şi conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Promovabilitatea la nivelul judeţului a fost dezastruoasă, numai 38,3% dintre liceeni fiind declaraţi admişi. Până acum câţiva ani, Vâlcea se putea lăuda cu unii dintre cei mai buni elevi din ţară, zeci de tineri venind cu premii de la olimpiadele naţionale şi internaţionale, iar procentul de promovabilitate la bacalaureat era de peste 80%. De doi ani încoace însă, rezultatele arată foarte clar că învăţământul vâlcean este în cădere liberă, dar nimeni nu ia măsuri. Au rămas totuşi câteva colegii în Vâlcea care fac cinste judeţului şi care nu s-au dezminţit nici în acest an. „Vocea Vâlcii” îşi propune, în acest număr de ziar, să facă un top al celor mai bune şi celor mai slabe licee din Vâlcea, bazându-se pe rezultatele  obţinute de elevii celor mai prestigioase unităţi de învăţământ din judeţ, la bacalaureat.

Lahovari, tot pe primul loc

Şi în anul şcolar 2011-2012, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea s-a situat pe locul I la examenul de bacalaureat, cu o promovabilitate de 94%. Acest rezultat nu este întâmplător şi demonstrează din nou seriozitatea profesorilor şi elevilor din acest liceu care totdeauna doresc să fie cei mai buni, impunându-se prin rezultate de excepţie la nivel judeţean  şi naţional. Aşadar, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea ocupă primul loc în topul realizat de „Vocea Vâlcii”.  „Nu avem un sistem anume  pentru a ne situa mereu pe primul loc, dar conducerea şcolii a avut drept standard obţinerea performanţei atât la olimpiadele şi concursurile şcolare, cât şi la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională” – ne-a declarat directorul adjunct al Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea, Izabela Ioniţă.

„Roaită” şi „Matei Basarab”, în top 3

Locul doi în acest top îi revine Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea, care, după o lungă perioadă de timp, a ieşit din conul de umbră în care intrase. Anul acesta elevii acestui liceu au obţinut un procent de promovabilitate de 90%, propulsând liceul, în topul nostru, pe locul II.

Surprinzător sau nu, pe locul trei al acestui top se clasează Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Rm. Vâlcea, elevii acestui liceu reuşind să obţină un procent de 84% la bacalaureat.

Locul IV şi V sunt ocupate de Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani şi Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” Rm. Vâlcea, reuşind să obţină medie de trecere 73%, respectiv 67% dintre elevii celor două licee.

Licee care au tras în jos învăţământul vâlcean

Din păcate, au existat şi licee în judeţul Vâlcea unde s-au obţinut procente sub 10%, iar printre acestea se numără: Grupul Şcolar „George Ţârnea” Băbeni – 3%, Grupul Şcolar „Henri Coandă” Rm. Vâlcea – 7%, Grupul Şcolar „Căpitan N. Pleşoianu” Rm. Vâlcea – 8%, Grupul Şcolar Industrial Ferdinand Rm. Vâlcea – 8% şi Grupul Şcolar Industrial „General Magheru” Rm. Vâlcea – 8%. Scuza cadrelor didactice şi a directorilor acestor şcoli a fost că sunt licee tehnice, iar elevii sunt mult mai slabi decât cei de la liceele teoretice şi aveau nevoie de subiecte mult mai uşoare. Problema este că nivelul şi calitatea învăţământul din aceste unităţi şcolare sunt egale cu mulţimea vidă, iar dacă nu se vor lua măsuri în cel mai scurt timp, viitorul a mii de tineri este compromis total.

Topul celor mai bune licee din Vâlcea

 1. Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea – 94%

2. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea – 90%

3. Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Rm. Vâlcea – 84%

4. Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani – 73%

5. Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” Rm. Vâlcea – 67%

 

Topul celor mai slabe licee din Vâlcea

 1. Grupul Şcolar „George Ţârnea” Băbeni – 3%

2. Grupul Şcolar „Henri Coandă” Rm. Vâlcea – 7%

3. Grupul Şcolar „Căpitan N. Pleşoianu” Rm. Vâlcea – 8%

4. Grupul Şcolar Industrial Ferdinand Rm. Vâlcea – 8%

5. Grupul Şcolar Industrial „General Magheru” Rm. Vâlcea – 8%

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...