Florin Smeureanu şi Remus Grigorescu, noua echipă de la Inspectoratul Şcolar Vâlcea

30 Mai 2012

SCHIMBĂRI. Dacă inspectorul general şcolar, Florin Smeureanu, a fost numit în funcţie într-un cadru oficial, adjunctul Remus Grigorescu a aşteptat până miercuri, 30 mai, să-i vină numirea, el fiind preferat de liderii PSD Vâlcea în locul Adinei Dobrete, al lui Ion Gherghinaru sau al lui Adrian Bălăşel.

La începutul acestei săptămâni, în prezenţa subprefectului Aurora Gherghina şi a senatorului Laurenţiu Coca, a fost învestit în funcţie noul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, liberalul Florin Smeureanu. Acesta a ocupat până de curând postul de director al Grupului Şcolar „Oltchim” din Rm. Vâlcea. La eveniment au participat zeci de cadre didactice, toţi inspectorii şcolari de specialitate, precum şi primarul oraşului Călimăneşti, Ilie Amuzan. Cea care a dat citire ordinelor ministrului Educaţiei de destituire din funcţie a fostului inspector Gabriela Ene şi de numire în funcţie a liberalului Florin Smeureanu a fost Aurora Gherghina – subprefectul judeţului Vâlcea. „Le garantez şi le promit lui Cristian Buican şi lui Ion Cîlea că nu-i voi dezamăgi. Sperăm să continuăm ceea ce avem de făcut la Inspectoratul Şcolar şi mă refer aici la examenul de bacalaureat şi examenul naţional de titularizare în învăţământ. Sunt convins că vom duce la capăt cele două examene, iar începând de acum suntem pe baricade pentru asigurarea echipelor şi comisiilor necesare desfăşurării acestor examene. Camerele de supraveghere vor rămâne la examenul de bacalaureat în toate unităţile unde se susţin probele scrise, la fel şi pentru examenul de titularizare” – a declarat Florin Smeureanu cu ocazia numirii sale în funcţia de inspector şcolar general.

Remus Grigorescu şi-a eliminat contracandidaţi

Dacă luni, 28 mai a.c., noul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a fost învestit în funcţie, numirea adjunctului a fost amânată câteva zile, până când liderii PSD Vâlcea s-au pus de acord asupra unui candidat. Iniţial s-au vehiculat trei nume: Ion Gherghinaru – fostul director al Şcolii Generale Nr. 13 din Rm. Vâlcea, Adrian Bălăşel – profesor de matematică la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnic, dar şi Adina Dobrete - profesor învăţământ primar la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnic şi fost inspector şcolar. Numai că, în final, niciunul dintre cei trei menţionaţi mai sus nu a rămas în cărţi, pentru că postul i-a revenit fostului prefect de Vâlcea, Remus Grigorescu. Din câte se pare, acesta va ocupa scaunul de inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea doar cu delegaţie, el fiind profesor universitar, iar la concurs nu pot participa decât profesori din cadrul învăţământului preuniversitar.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...