Aproape 3.000 de copii vor merge în clasa pregătitoare

26 Ian 2012

DECIZII. Înscrierea oficială a copiilor se face începând cu data de 5 martie 2012 şi va ţine aproximativ o lună de zile. Şefa învăţământului vâlcean Gabriela Ene a ţinut să precizeze că înscrierea este obligatorie, iar părinţii care nu-şi trimit copiii în clasa pregătitoare riscă să nu mai încaseze banii pe alocaţii sau să fie amendaţi de autorităţile publice locale.

Din toamna acestui an, copiii vor merge la şcoală cu un an mai devreme. Dacă până acum totul a fost confuz pentru că nu a existat nicio metodologie de înfiinţare a clasei pregătitoare şi nici măcar o bază logistică, acum Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia părinţilor şi a profesorilor toate informaţiile necesare, prin intermediul Inspectoratelor Şcolare Judeţene. Astfel se face că, la Vâlcea, în clasa pregătitoare sunt aşteptaţi să fie înscrişi aproape 3.000 de copii, ce vor fi instruiţi de 228 de cadre didactice. Ce-i drept, conform informaţiilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, există un deficit de învăţători, mai fiind nevoie de încă 42 de cadre didactice specializate pentru a completa clasele. Înscrierea oficială a copiilor se face începând cu data de 5 martie 2012 şi va ţine aproximativ o lună de zile. Şefa învăţământului vâlcean Gabriela Ene a ţinut să precizeze că înscrierea este obligatorie, iar părinţii care nu-şi trimit copiii în clasa pregătitoare riscă să nu mai încaseze banii pe alocaţii sau să fie amendaţi de autorităţile publice locale. „Din primele evaluări statistice, la nivelul judeţului Vâlcea, nu am găsit probleme care să împiedice debutul anului şcolar în toamna acestui an pentru elevii care vor intra în clasa pregătitoare. Totul merge foarte bine, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a deschis şi un telverde în acest sens, unde părinţii şi profesorii pot să vorbească cu o persoană autorizată ce le va da toate informaţiile necesare. Astfel, pentru 2012 - 2013 avem un număr de 2.994 de copii care vor începe clasele pregătitoare. Din punct de vedere al logisticii, avem 216 clase libere în şcoli, la care se adaugă 125 în grădiniţă. Avem un deficit doar de 42 de cadre didactice pentru anul 2012, problemă care se va rezolva până atunci. Vreau să vă spun că în mediul rural vom merge, în anumite zone, cu o simultaneitate a clasei I cu clasa pregătitoare” - a precizat inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean  Vâlcea, Gabriela Ene.

Aşa cum precizam, clasa pregătitoare va deveni funcţională începând cu anul şcolar 2012 – 2013, însă, aşa cum spuneam, a creat multă confuzie şi nelinişte în rândul directorilor unităţilor de învăţământ şi chiar a părinţilor. Mulţi şefi de şcoli au mărturisit că nu au spaţii adecvate în şcoli pentru funcţionarea acestor clase, nu au mobilier potrivit pentru micuţi, iar legislaţia în acest sens nu este deloc clară. În acelaşi timp, părinţii au fost îndemnaţi la sfârşitul anului trecut să-şi înscrie copiii pentru clasa pregătitoare, pentru ca mai apoi să li se spună că înscrierilor nu mai sunt valabile şi că nu se ştie când se vor face pentru că nu au fost elaborate formularele de înscriere.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...