Doar 18 profesori din 5.000 au făcut grevă japoneză la Vâlcea

19 Ian 2012

PROTEST. La începutul acestei săptămâni, doar 18 profesori, din cei 5.000, cât are judeţul nostru, au intrat în grevă japoneză, nemulţumiţi de măsurile de austeritate impuse de guvernul Boc. Liderii acestei mişcări au fost profesorii Florin Popa şi Liuba Sazon, care s-au gândit să nu scape ocazia de a fi propulsaţi pe motive de revoluţionari chiar la ISJ Vâlcea, în caz că pe la inspectorat se vor face ceva schimbări. Astfel, 11 cadre didactice la Mircea cel Bătrân (acolo unde este lider sindical Popa) şi 7 la Take Ionescu (unde e Sazon) au intrat în grevă japoneză.

Cine sunt, de fapt, liderii acestei firave mişcări de protest din interiorul învăţământului vâlcean? Florin Popa, profesor de fizică, nu unul de primă linie, spun colegii de catedră, era în urmă cu doi ani în tabăra PLD-istă a lui Stolojan, după fuziune devenind membru cu acte în regulă al PDL Vâlcea, unde a activat timp de un an şi jumătate (până la măsurile de austeritate). Florin Popa a beneficiat din plin de sprijinul şefei învăţământului vâlcean, Gabriela Ene, care s-a „luptat” cu fosta şefă a ISJ, Camelia Cornoiu, pentru a-i oferi lui Popa chiar un birou la Inspectorat, în calitatea acestuia de preşedinte al grupării sindicale Spiru Haret. După ce s-a văzut instalat la inspectorat, Florin Popa a început să o atace pe cea care îl ajutase. Aşadar, din 2011, Florin Popa devine cel mai mare luptător al opoziţiei, în cercuri restrânse, afirmându-se chiar că „visează scaunul 1” în varianta unei schimbări de regim.

Fosta şefă a Inspectoratului Şcolar, în grevă japoneză

Colega lui de sindicat, Liuba Sazon, e un nume mai vechi prin presa vâlceană. Aceasta a fost inspectoare a ISJ pe vremea ţărăniştilor, demisă de prefectul de atunci Nicolae Curcăneanu. Cariera politică a doamnei Sazon continuă cu APR, PUR, iar din anul 2008 se înscrie la PD. Tot în acel an, leagă o relaţie de prietenie cu Gabriela Ene, numită adjunct la ISJ, care încearcă să-i găsească o funcţie prin inspectorat, însă social-democrata Camelia Coroiu spune pas.

Din 2010, o regăsim pe Liuba Sazon în tabăra opoziţiei. Adică lider la sindicatul Spiru Haret, unde îl hărţuieşte pe directorul Burdoază, la fiecare şedinţă, şi nu lipseşte de la nicio manifestaţie sindicală.

Aşadar, în judeţul Vâlcea, din cei 5.000 de dascăli, Gabriela Ene s-a trezit cu 18 revoluţionari, conduşi în luptă de doi oameni pe care ea i-a ajutat la un moment dat. „Nu e treaba mea să analizez gesturile unor colegi, dacă ei cred că aşa pot rezolva ceva, nu trebuie să mă opun, fiecare face ce crede, mă aşteptam la mai multă luciditate la astfel de oameni. Tipic românesc, când un om are probleme trebuie să dai în el!”, ne-a declarat Gabriela Ene.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...