Clasa pregătitoare aduce haosul în şcolile şi grădiniţele din Vâlcea

12 Ian 2012

DEBANDADĂ. Directorii unităţilor de învăţământ din Vâlcea spun că nu au spaţii adecvate în şcoli pentru funcţionarea acestor clase, nu au mobilier potrivit pentru micuţi, iar legislaţia în acest sens nu este deloc clară. În acelaşi timp, părinţii au fost îndemnaţi la sfârşitul anului trecut să-şi înscrie copiii pentru clasa pregătitoare, pentru ca acum să li se spună că înscrierilor nu mai sunt valabile şi că nu se ştie când se vor face pentru că nu au fost elaborate formularele de înscriere.

Din toamna acestui an, copiii vor merge la şcoală mai devreme cu un an. Nu există însă, deocamdată, o metodologie de înfiinţare a casei pregătitoare şi nici măcar o bază logistică. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea spune însă că problema se va reglementa, însă directorii de şcoli şi grădiniţe nu mai înţeleg nimic şi dau informaţii tot mai eronate părinţilor. Clasa pregătitoare va deveni funcţională începând cu anul şcolar 2012 – 2013, însă, aşa cum spuneam, creează încă de pe acum confuzie şi nelinişte în rândul directorilor unităţilor de învăţământ şi chiar a părinţilor. Mulţi şefi de şcoli spun că nu au spaţii adecvate în şcoli pentru funcţionarea acestor clase, nu au mobilier potrivit pentru micuţi, iar legislaţia în acest sens nu este deloc clară. În acelaşi timp, părinţii au fost îndemnaţi la sfârşitul anului trecut să-şi înscrie copiii pentru clasa pregătitoare, pentru ca acum să li se spună că înscrierilor nu mai sunt valabile şi că nu se ştie când se vor face pentru că nu au fost elaborate formularele de înscriere.

Pe lângă toate acestea, mai există încă o problemă pentru care cu greu se va găsi rezolvare prea curând. Este vorba de educatoarele cu dublă specializare, care începând din anul viitor vor trebui să predea la aceste clase pregătitoare timp de cinci ani.

Cu toate acestea, aşa cum spuneam, inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, Gabriela Ene, este optimist că se vor rezolva problemele în timp. De aceea, pentru a calma spiritele, a anunţat că începând de săptămâna viitoare va fi alocată o linie telefonică gratuită pentru ca părinţii să primească informaţii referitoare la înscrierile pentru clasa pregătitoare. Numărul de telefon la care va răspunde un operator pentru a oferi informaţiile necesare legate de acest subiect este 0800.816.250. „Odată cu prima zi de şcoală a celui de-al doilea semestru vom da drumul şi la linia telefonică. Nu facem acest lucru mai devreme pentru că în aceste zile aşteptăm publicarea oficială a calendarului înscrierilor în clasa zero. Atunci vom şti cum stau lucrurile de fapt şi vom putea informa atât părinţii, cât şi profesorii şi directorii cu privire la toate aspectele legate de clasa pregătitoare. Am renunţat la înscrierile de la sfârşitul anului trecut pentru că s-au făcut haotic şi unii părinţi şi-au înscris micuţii la mai multe şcoli. Ştiu că sunt confuzi acum şi că nu ştiu ce se întâmplă, dar trebuie să mai aibă răbdare câteva zile până le vom da toate răspunsurile. Oricum, îi anunţ pe părinţi de pe acum să se gândească foarte bine la ce şcoală îi vor înscrie pentru că nu pot opta decât pentru una singură” – ne-a declarat şefa învăţământului vâlcean Gabriela Ene.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...