Primarii renunţă la şoferii microbuzelor şcolare

CRIZĂ. Primarul din Berislăveşti a înaintat o adresă către Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea prin care cere să fie degrevat de sarcina de a-i plăti pe cei doi şoferi ai microbuzelor şcolare ce le deţine. Şefa învăţământului vâlcean, Gabriela Ene, susţine însă că nu-l poate ajuta, deoarece are alte priorităţi.

În ultimii ani, transportul şcolar a devenit o adevărată problemă în multe dintre localităţile vâlcene. Nu de puţine ori, presa a mediatizat cazuri în care elevii mergeau zeci de kilometri pe jos prin frig, ploaie sau zăpadă pentru a ajunge la şcoală, cum a fost cazul localităţilor Vlădeşti şi Costeşti,  sau erau transportaţi cu căruţa, cum s-a întâmplat în comuna Fârtăţeşti. Deşi problemele sunt foarte cunoscute, până acum nu s-a găsit nicio soluţie concretă pentru rezolvarea lor în ciuda insistenţelor primarilor. Conform declaraţiilor inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Gabriela Ene, la nivelul judeţului nostru ar mai fi nevoie de 20 de microbuze şcolare, microbuze ce ar putea veni chiar în această iarnă. „Cunosc toate problemele şi am încercat să le rezolv cum am putut. Din păcate mai sunt câteva probleme, dar dacă primarii mă ascultau şi încheiau contracte cu firmele de transport în comun nu mai aveau treabă şi ieşeau şi mai bine din punct de vedere financiar. Nu pot să garantez că ministerul ne va da 20 de microbuze, însă sper până la final. Acum abia se face licitaţie pentru microbuze, dar cred că în această iarnă se vor distribui în toată ţara” – ne-a declarat şefa învăţământului vâlcean, Gabriela Ene.

Din păcate, deşi au nevoie de microbuze pentru ca tinerii din comunele lor să nu mai fie nevoiţi să parcurgă pe jos distanţa dintre casele lor şi şcoală, primarii au ajuns în situaţia de a nu mai avea bani să plătească şoferii microbuzelor pe care deja le au în custodie. Este cazul localităţii Berislăveşti şi a altor câteva comune, care au ajuns la sapă de lemn datorită crizei economice şi au făcut adrese către Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea pentru a scăpa de şoferi. Primarul localităţii Berislăveşti, Ion Buşagă, i-a cerut, zilele trecute, şefei învăţământului vâlcean să găsească o soluţie pentru a-i lua în organigrama Inspectoratului pe cei doi şoferi ai microbuzelor pe care le are în custodie. Din păcate însă, el s-a lovit de refuzul Gabrielei Ene, care susţine că are alte priorităţi. „Cu părere de rău le spun primarilor că nu am cu ce să-i ajut. Până acum au cerut microbuze peste microbuze şi acum nu au cum să plătească şoferii. Repet, puteau ieşi mult mai ieftin dacă încheiau contracte cu firmele de transport în comun. Acum nu pot să iau eu şoferii pentru că imediat ce mi se mai deblochează un post încerc să mai angajez o asistentă la cămin sau oriunde este necesar. Eu ţin cont de priorităţi” – ne-a mai spus Gabriela Ene.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...