Gabriela Ene a mai demis încă doi inspectori şcolari

07 Sep 2011

SCHIMBĂRI. Este vorba de Ovidiu Oltean ce a îndeplinit până acum funcţia de inspector de management şi care nu a rămas pe dinafară fiind numit director la Şcoala Nr. 10 din Rm. Vâlcea, precum şi de Felicia Hereşanu care a ocupat postul de inspector de mentorat şi care a revenit în funcţia de director adjunct al Grupului Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Rm. Vâlcea. În luna octombrie şi restul inspectorilor şcolari rămaşi în funcţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea vor fi nevoiţi să susţină un concurs pentru ocuparea posturilor în continuare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a fost nevoită zilele acestea să mai reducă numărul de posturi din organigramă, eliberând din funcţie încă doi inspectori şcolari. Asta după ce, nu mai departe de anul trecut, organigrama Inspectoratului s-a modificat scăzând numărul de posturi de la 35 la 32, modificările fiind impuse de Ordonanţa Guvernului 3.893 din 25.08.2010. Dacă atunci şi-au pierdut locul de muncă cinci inspectori şcolari, care aveau jumătate de normă, acum au mai fost eliberaţi din funcţie alţi doi. Este vorba de Ovidiu Oltean ce a îndeplinit până acum funcţia de inspector de management şi care nu a rămas pe dinafară fiind numit director la Şcoala Nr. 10 din Rm. Vâlcea, precum şi de Felicia Hereşanu care a ocupat postul de inspector de mentorat şi care a revenit în funcţia de director adjunct al Grupului Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Rm. Vâlcea. „Nu a fost vorba de faptul că cei doi inspectori nu şi-au făcut treaba aşa cum trebuie. Dimpotrivă, ei sunt profesionişti şi au depus o muncă asiduă la Inspectoratul Şcolar. Atribuţiile lor, pentru că aveau doar jumătate de normă, vor fi preluate de alţi inspectori şcolari, în timp ce cei doi au fost numiţi directori plini sau adjuncţi” – ne-a declarat inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar General Vâlcea, Gabriela Ene.

În această toamnă, mai exact în luna octombrie a anului 2011, majoritatea inspectorilor şcolari rămaşi în funcţie vor fi nevoiţi să susţină un concurs pentru ocuparea posturilor în continuare. De concurs nu va scăpa nici conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, singurul care nu mai poate susţine examenul fiind inspectorul adjunct Ion Gava. Acesta se pare că nu îndeplineşte condiţia impusă de Ministerul Educaţiei de a avea patru ani înainte de pensionare, el nemaiavând decât doi ani până la depunerea dosarului de pensie. De asemenea, mai sunt trei inspectori şcolari cărora le expiră mandatul abia anul viitor, printre ei numărându-se purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea, Ana – Maria Floroiu.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...