• După afişarea rezultatelor de la BAC/ Topul celor mai „tari” şi celor mai slabe licee din Vâlcea

06 Iul 2011

REZULTATE. An de an, Vocea Vâlcii vă prezintă un top al celor mai bune şi cele mai slabe licee din judeţul Vâlcea, bazându-se pe procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat, dar şi pe premiile pe care le-au obţinut elevii şcolilor la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. Cu toate că 2011 a fost un an destul de dur pentru unii elevi, care şi-au dat seama că au trecut prin patru ani de liceu ca „gâsca prin apă”, au existat totuşi tineri care au învăţat pe rupte şi au reuşit să-şi propulseze şcolile pe primele locuri în judeţ, dar şi în ţară. Procentul de promovabilitate de anul acesta a dezamăgit enorm de mult, acesta fiind de 54,41%, în comparaţie cu anii trecuţi când nu mai puţin de 90% din elevi erau declaraţi promovaţi. Cu toate acestea, sunt şapte licee a căror medie de promovabilitate este de peste 90%, tinerii obţinând rezultate remarcabile şi la olimpiadele la care au participat în cursul anului. Sunt totuşi şi şapte licee al cărui procent nu a trecut de 25%, însemnând cu dezastru pentru profesorii şi conducerea acelor şcoli. Astfel, în rândurile de mai jos vă vom prezenta un top al celor mai performante licee din anul şcolar 2010 – 2011, dar şi un clasament al liceelor cu cele mai slabe rezultate.

Colegiul „Lahovari”, din nou în fruntea clasamentului

După cum era de aşteptat, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” îşi păstrează şi anul acesta supremaţia în rândul celor mai bune licee din judeţul nostru. Conducerea acestui judeţ se poate mândri cu cei mai buni elevi din judeţ, mulţi dintre absolvenţi obţinând burse de studii în Anglia, Olanda, Statele Unite sau alte ţări cu universităţi de prestigiu. Aşadar, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea ocupă primul loc în topul nostru. Asta şi pentru că la examenul de bacalaureat procentul de promovabilitate a fost de 99,49%. Mai mult, pe parcursul anului şcolar 2010-2011, elevii acestui prestigios liceu au reuşit să obţină 15 premii şi menţiuni, după ce nu mai puţin de 44 de tineri s-au calificat la olimpiadele naţionale. Astfel, ei au câştigat o medalie de bronz la informatică, locul II la geografie – eleva calificându-se la Olimpiada Internaţională de Geografie, o menţiune tot la geografie, o menţiune la economie, o menţiune la sociologie, două premii speciale la Limba şi literatura română, o menţiune la latină şi multe alte premii.  „Sunt într-adevăr rezultate care, nouă profesorilor de la Lahovari, ne dau mari satisfacţii. Simţim astfel că munca noastră are roade şi ne dă puteri să mergem mai departe cu alte generaţii. Am demonstrat şi anul acesta că facem performanţă şi că elevii noştri se pregătesc la cel mai înalt nivel” – ne-a declarat directorul adjunct al Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, Isabella Ioniţă.

Liceul de Artă şi C.N. „Mircea cel Bătrân” – în top 3

Liceul de Artă ocupă locul II, deşi procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de 100%. Cu toate acestea, numărul de elevi ce au dat BAC-ul de la acest liceu a fost mult mai mic decât al Colegiului Lahovari. Liceul de Artă însă s-a mai remarcat şi prin numeroasele premii naţionale obţinute, nu mai puţin de 19, premii speciale, menţiuni, premii I, II şi III.

Nici Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea nu s-a lăsat mai prejos, având un procent de promovabilitate la bacalaureat de 98,78%. Anul acesta elevii acestui liceu au obţinut nu mai puţin de 9 premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi la concursurile sportive propulsând liceul, în topul nostru, pe locul III. Astfel, ei au câştigat nu mai puţin de patru medalii de bronz la informatică, o menţiune la Concursul Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, o medalie de argint la şah, o medalie de argint la Olimpiada Naţională de Teorie Sportivă şi două menţiuni la lupte.

Surprizele plăcute ale clasamentului

Anul acesta două unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea s-au făcut remarcate prin rezultatele excepţionale de la examenul de bacalaureat. Este vorba de Liceul Teoretic Brezoi şi Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Nicolae” Rm. Vâlcea, care au avut 97,83%, respectiv 95,83% elevi promovaţi la BAC.

Pe locurile VI şi VII în clasamentul Vocea Vâlcii se situează Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani şi Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Rm. Vâlcea. În privinţa primului liceu, datele centralizate ne arată că are un procent de promovabilitate de 94,39% , iar la olimpiade elevii au obţinut cinci premii. Este vorba de o medalie de bronz la matematică, o medalie de argint la informatică, o medalie de aur la softball şi o medalie de argint la şah. Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Rm. Vâlcea a avut un procent de promovabilitate de 93,45%. Şi aici elevii au obţinut nu mai puţin de şapte premii şi medalii la concursuri şi olimpiade. Astfel, ei au câştigat o medalie de bronz la informatică, două menţiuni la Concursul Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, un premiu special la Teoria şi practica instruirii şi evaluării, o menţiune la educaţie civică şi o menţiune a echipei de baschet a liceului la Olimpiada Naţionala a Sportului Şcolar.

Cele mai slabe licee

Aşa cum spuneam, anul acesta procentul destul de mic de promovare a bacalaureatului în judeţul Vâlcea ne-a arătat că peste 45% din liceenii noştri au cu totul şi cu totul alte preocupări decât să meargă la şcoală şi să înveţe. Chiulul în masă şi petrecutul timpului în baruri şi discoteci au condus la dezastrul din învăţământ. În judeţul Vâlcea nu mai puţin de şapte licee au avut rezultate catastrofale, nereuşind să treacă de procentul de 25%. În vârful celor mai prost clasate licee vâlcene se află Grupul Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu” Rm. Vâlcea,  Grupul Şcolar Oltchim Rm. Vâlcea şi Grupul Şcolar „Henri Coand” Rm. Vâlcea.

Clasamentul celor mai „tari” licee:

1. Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea - 99,49% (şi multe alte premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale)

2. Liceul de Artă Rm. Vâlcea – 100%

3. Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea - 98,78%

4. Liceul Teoretic Brezoi - 97,83%

5. Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Nicolae” Rm. Vâlcea - 95,83%

6. Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani - 94,39%

7. Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Rm. Vâlcea - 93,45%

Topul celor mai „slabe” licee

1. Grupul Şcolar „Căpitan Nicolae Pleşoianu” Rm. Vâlcea – 5,41%

2. Grupul Şcolar Oltchim Rm. Vâlcea – 6,36%

3. Grupul Şcolar „Henri Coand” Rm. Vâlcea - 9,57%

4. Grupul Şcolar „Justinian Marina” Băile Olăneşti - 12,73%

5. Grupul Şcolar „Ferdinand I” Rm. Vâlcea - 13,04%

6. Grupul Şcolar „General Magheru” Rm. Vâlcea - 16,61%

7. Grupul Şcolar Industrial „George Târnea” Băbeni - 21,70%

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...