• Cea mai bună din Vâlcea/Cătălina Jugrăvescu este singura elevă din judeţ care a luat 10 la BAC

06 Iul 2011

SPERANŢĂ. Pentru reuşita sa, tânăra ce a absolvit anul acesta Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea va fi premiată de însuşi ministrul Educaţiei în cadrul unei ceremonii ce va avea loc zilele viitoare la Bucureşti. Cătălina Jugrăvescu se poate considera o persoană împlinită, ea reuşind să fie admisă de trei universităţi din Anglia, în final ea decizându-se să aplice pentru o bursă la University College of London (UCL), la departamentul de economie.

Secretul său este că a muncit de mică din greu pentru a-şi croi un drum în viaţă şi de aceea a reuşit să devină cea mai bună elevă din judeţ, cu un viitor extrem de promiţător. Este vorba de tânăra Cătălina Jugrăvescu, care a absolvit cu brio anul acesta Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm. Vâlcea. Ea este singura liceană din judeţul nostru care a reuşit să obţină media 10 la bacalaureat, ea susţinând examenul laolaltă cu toţi olimpicii din România. Cătălina spune că pentru ea probele de BAC au fost acceptabile şi nu este deloc de acord cu ceea ce spun ceilalţi absolvenţi de clasa a XII-a care se plâng că subiectele au fost foarte grele şi că s-au simţit timoraţi pentru că au fost supravegheaţi cu camerele video. „Sincer scopul meu a fost să iau nota 10 la bacalaureat pentru că mă ajuta la facultate, dar nu am crezut că o să fiu singura din judeţ. Nu mi se pare acum că am făcut foarte multe sacrificii pentru acest examen. Nu a fost atât de greu pe cât se spune la televizor, că a fost un BAC atât de greu încât nu se puteau lua note mari sau nu se puteau lua note de trecere. Tot ce trebuiau să facă elevii era să înveţe constant în cei patru ani de liceu sau măcar în ultimii doi ani şi să înveţe ceva mai consistent în ultimele două luni” – ne-a spus Cătălina Jugrăvescu.

Va fi premiată de Ministerul Educaţiei

Aşa cum spuneam, tânăra vâlceancă este printre puţinii care au reuşit anul acesta să obţină media 10 la bacalaureat. Mai exact, în toată ţara nu sunt decât 65 de absolvenţi care au luat 10 pe linie şi de aceea ei vor fi felicitaţi şi premiaţi de însuşi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în curând la Bucureşti. Cătălina Jugrăvescu a mai primit felicitări de la reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cu ocazia împlinirii a 120 de ani de când a fost înfiinţat Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, ea fiind declarată şi atunci cea mai bună elevă din judeţ. Reamintim că, anul trecut, tânăra Cătălina a fost medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie din Taiwan, iar anul acesta s-a calificat din nou la Olimpiada Internaţională de Geografie ce urmează a avea loc în luna august 2011, în Cehia. „Sigur că este o mândrie pentru mine că sunt felicitată de ministrul Educaţiei, iar cu ocazia zilei liceului am fost felicitată de secretarul de stat Oana Badea. Nu ştiu cât de mult ne motivează diplomele pe care le vom primi, dar sunt binevenite” – ne-a mai spus Cătălina Jugrăvescu.

A fost admisă la 3 universităţi din Anglia

Următorul pas pentru tânăra vâlceancă este obţinerea unei burse la University College of London (UCL), acolo unde Cătălina a decis să rămână, după ce a mai fost admisă de alte două universităţi din Anglia. Spre surprinderea tuturor Cătălina Jugrăvescu nu vrea să continue în domeniul geografiei, acolo unde este olimpică internaţională, ci s-a decis să se înscrie la departamentul de economie. „Pentru UCL a trebuit să am media 10 la bacalaureat şi de aceea am tras din greu să obţin aceste note. Din fericire am întrunit toate criteriile lor, însă am nevoie acum de o bursă pentru că altfel este foarte scump. Pot prinde 2 tipuri de burse, una de 10.000 de lire şi alta de 7.500 de lire, iar acum lucrez la câteva eseuri care mă vor ajuta să obţin una din aceste burse. Trebuie să aplic pentru bursă până la data de 1 august 2011, iar răspunsul lor îl voi obţine cam pe la jumătatea lunii august. M-am înscris la departamentul de economie pentru că mi se pare cel mai activ şi dinamic domeniu. Nu mă văd stând într-un laborator sau mergând pe munte cercetând nu ştiu ce fel de rocă. Geografia pentru mine a fost un fel de hobby, iar eu întotdeauna voi privi natura altfel decât o privesc mulţi pentru că ştiu cum s-a format şi cum se formează lucrurile şi acest lucru o să-mi placă întotdeauna. Însă m-a atras mai mult economia” – ne-a mai spus Cătălina Jugrăvescu, tânăra vâlceancă ce a reuşit să obţină media 10 la bacalaureat.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...