• Dezastru în învăţământ/ Doar 54,41% din elevii vâlceni au promovat BAC

03 Iul 2011

REZULTATE. Cel mai mic procent de promovabilitate în judeţul nostru s-a înregistrat la Grupul Şcolar Industrial „Nicolae Pleşoianu” din Rm. Vâlcea, unde au promovat doar 5,41% din absolvenţi, în timp ce la Liceul de Artă din Râmnic procentul de promovabilitate a fost de 100%.

Rezultate dezastruoase anul acesta la examenul de bacalaureat în întreaga ţară. Cu toate acestea, Vâlcea se numără printre judeţele cu un procent de promovabilitate decent, clasându-se chiar pe locurile fruntaşe, 54,41% dintre elevi fiind declaraţi admişi. Procentul se încadrează în pronosticul inspectorului general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Gabriela Ene, care a spus înaintea începerii probelor că nu vor promova mai mult de 60% din absolvenţii de clasa a XII-a. Mai mult decât atât, şefa învăţământului vâlcean trăgea un semnal de alarmă la acea dată, atrăgându-le atenţia elevilor că nu va mai accepta să se copieze la BAC, în ciuda faptului că judeţul Vâlcea a fost singurul din ţară unde nu s-au montat camere de supraveghere în toate sălile de clasă unde s-a susţinut examenul.      „Putem spune că este un procent relativ bun dacă ne uităm la celelalte judeţe. Din cei 4.749 de elevi care au susţinut probele de bacalaureat, au reuşit să promoveze doar 2.584 de candidaţi, asta însemnând un procent de 54,41%. Este într-adevăr o diferenţă destul de mare faţă de acum doi ani când procentul era de 90%, dar trebuie să recunoaştem că aceasta este valoarea. Vreau să le mulţumesc colegilor mei că au dat dovadă de corectitudine şi şi-au respectat meseria” – ne-a declarat inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Gabriela Ene.

Cel mai mic procent de promovabilitate în judeţul nostru s-a înregistrat la Grupul Şcolar Industrial „Nicolae Pleşoianu” din Rm. Vâlcea, unde au promovat doar 5,41% din absolvenţi, în timp ce la Liceul de Artă din Râmnic procentul de promovabilitate a fost de 100%. În topul liceelor cu procente mari se mai numără Colegiul Naţional „Alexandru Lahovary” - 99%, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” – 98% şi Colegiul de Informatică „Matei Basarab” – 97%.

Trebuie menţionat în final că, în ciuda lipsei camerelor de supraveghere în sălile de clasă, nu mai puţin de patru elevi au fost eliminaţi din timpul examenelor din cauza încercărilor de a copia. Aceştia au primit interdicţia de a mai participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...