Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Trei elevi au fost eliminaţi de la BAC pentru că au copiat

29 Iun 2011

MĂSURI DURE. Conform noile reguli, cei trei absolvenţi ai clasei a XII-a de la Grupul Şcolar Oltchim, Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” şi Grupul Şcolar Ferdinand ce au fost prinşi copiind, au primit interdicţia de a mai participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Peste 4.590 de elevi au intrat, la începutul acestei săptămâni, în „focurile” examenului de bacalaureat, probele scrise. Prima probă a fost la limba şi literatura română, acolo unde nu mai puţin de 87 de elevi vâlceni au absentat de la examen. Mai mult decât atât, chiar dacă nu au fost introduse camere video în fiecare clasă unde au avut loc examenele ca în alte judeţe, profesorii vâlceni s-au dovedit a fi mai vigilenţi decât camerele. Astfel, ei au dat dovadă de corectitudine anul acesta şi au avut grijă ca examenele să aibă loc în cele mai bune condiţii. Astfel că, la primul examen de luni, 27 iunie a.c., doi elevi de la Grupul Şcolar Oltchim şi Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Rm. Vâlcea au fost eliminaţi din examen pentru că au fost prinşi copiind.

Miercuri, 29 iunie a.c, a urmat examenul la proba scrisă obligatorie a profilului, 648 de elevi înscriindu-se la matematică I, 3.257 la matematică II şi 767 la istorie. Şi la aceste probe au existat tineri care au încercat printr-o metodă sau alta să fraudeze examenele, unul dintre aceştia, de la Grupul Şcolar Ferdinand din Rm. Vâlcea, fiind prins în flagrant şi eliminat din examen. „La nivelul judeţului nostru au fost constituite 11 centre de evaluare a lucrărilor, iar ceea ce vă mai pot spune este faptul că s-au luat măsuri dure în timpul examenelor pentru a stopa orice tentativă de fraudă. Ca urmare am avut şi trei eliminaţi până acum, deşi nu am avut camere de supraveghere ca în alte judeţe” – ne-a declarat profesorul Ana – Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella