Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


631 de medaliaţi, prezenţi în judeţul nostru / BAC-ul Olimpicilor va fi organizat la Vâlcea

18 Mai 2011

EVENIMENT. Printre aceştia se află şi patru vâlceni care au obţinut medalii la olimpiadele naţionale. Gabriela Ene a ţinut să precizeze că nu va tolera sub nicio formă strângerea de bani pentru aşa-zisul „protocol”. De aceea, inspectorul general şcolar va constitui echipe de control ce vor verifica fiecare şcoală în parte şi fiecare centru de examinare.

Ca o recompensă a rezultatelor excepţionale obţinute în ultimii ani de elevii vâlceni, conducerea Ministerului Educaţiei a decis ca anul acesta Bacalaureatul olimpicilor români să fie organizat la Vâlcea. Participanţii se pot înscrie în perioada 21-22 mai, iar în data de 23 mai sunt aşteptaţi în judeţul Vâlcea nu mai puţin de 631 de olimpici din toată ţara, dintre care şi patru vâlceni. Cea mai grea problemă cu care s-a confruntat inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Gabriela Ene, a fost legată de cazarea olimpicilor. Astfel, după îndelungi consultări, cei 631 de elevi din toată ţara vor fi cazaţi în căminele de la Grupul Şcolar Oltchim, Direcţia Taberelor, Seminarul Teologic, Grupul Şcolar General Magheru, Grupul Şcolar Forestier şi Grupul Şcolar Henri Coandă. Gabriela Ene a ţinut să precizeze că nu va tolera sub nicio formă strângerea de bani pentru aşa-zisul „protocol”, iar dacă va afla este decisă să-şi sancţioneze drastic colegii, mai ales că la acest bacalaureat al olimpicilor vor lua parte numai profesori vâlceni. De aceea, inspectorul general şcolar va constitui echipe de control ce vor verifica fiecare şcoală în parte şi fiecare centru de examinare. „Trebuie să precizeze că toate costurile bacalaureatului sunt suportate de minister. M-am zbătut foarte mult pentru a găsi locuri de cazare suficiente, mai ales că sunt 631 de olimpici. Ţin să vă mai spun că supravegherea se va face numai de către cadrele didactice din judeţul nostru şi aşa cum ştiţi deja este interzisă strângerea de bani pentru protocol. Dacă şcolile unde se organizează examenele vor vrea să le ofere profesorilor o sticlă de suc sau de apă o pot face din fondurile lor extra” – a declarat inspectorul general al ISJ Vâlcea, Gabriela Ene. Trebuie menţionat că probele scrise ale examenului de bacalaureat vor fi susţinute la Grupul Şcolar Oltchim şi Grupul Şcolar Energetic.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella