Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

În urma dezvăluirilor din Vocea Vâlcii/Directorul Ion Predescu și-a dat demisia

08 Mai 2011

DEMISIE. Directorul Şcolii din Pesceana, Vâlcea, acuzat de hărţuire sexuală de elevele de clasa a VIII-a, şi-a dat demisia,  invocând motive personale. Ion Predescu, de 60 de ani, chema fetele în cabinetul său de informatică unde le pipăia şi săruta cu forţa. Mama uneia dintre fete a depus plângere la Poliţie, iar în prezent dosarul penal este în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani. Dacă va fi găsit vinovat de hărţuire sexuală riscă până la doi ani de închisoare sau amendă penală.

După ce scandalul de hărţuire sexuală a căpătat amploare, s-a aflat că directorul nu numai că le pipăia pe fete, ci că pe băieţi îi bătea măr.  Mai mulţi copii din şcoală s-au plâns că dascălul le vorbeşte urât la ore şi-i bate frecvent cu pumnii şi picioarele. “Pe mine m-a bătut ieri pentru că m-a găsit că împărţeam laptele şi cornul colegilor. M-a prins într-un colţ şi mi-a dat cu pumnii în cap. Cel  mai tare m-a lovit în ureche“, povesteşte Ştefan. Pe elevul Eugen de la clasa a VIII-a l-a strâns de gât fără niciun motiv. “A intrat nervos în clasă, eram chiar la intrare. Şi-a înfipt mâna în gâtul meu şi m-a tras de la catedră până la prima bancă, acolo m-a dat cu capul de bancă de câteva ori. Mi-am acoperit faţa cu mâinile şi am numai răni pe mâni“, spune Eugen. Profesorul respinge toate acuzaţiile şi susţine că elevii mint. “Nu i-am lovit niciodată, mint, cum să fac eu aşa ceva? Mint intenţionat ca să îmi fac rău“, susţine Ion Predescu. În urma demisiei, Ion Predescu nu mai este  directorul şcolii, dar şi-a păstrat catedra de matematică fiind profesor titular pe post. El este anchetat disciplinar de  Inspectoratul Şcolar Vâlcea şi dacă se va proba că elevii sunt într-adevăr bătuţi în timpul orelor, profesorul riscă să fie exclus din învăţământ. „Este reprobabil un asemenea comportament. Nu sunt de acord ca profesorii să folosească agresiunea fizică sau verbală în şcoli. Vom cerceta acest lucru şi dacă se va adeveri că domnul profesor a bătut elevii, nu va mai avea ocazia să stea la catedră. Un asemenea comportament nu-i compatibil cu meseria de dascăl”, a declarat Gabriela Ene, inspectorul şcolar general ISJ Vâlcea. Ion Predescu are 60 de ani, este şi consilier local de două mandate şi ocupă funcţia de director de cinci ani. MĂDĂLINA STROESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella