Elevii vâlceni aduc premii importante de la olimpiadele de Limba Română

13 Apr 2011

• Sub stricta supraveghere a inspectorului Ana – Maria Floroiu

REUŞITE. Inspectorul de limba şi literatura română de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Ana – Maria Floroiu, speră ca şi la faza naţională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare şi Literatură Română „G. Călinescu”, ce va avea loc săptămâna viitoare la Ploieşti, cei opt elevi vâlceni participanţi din clasele VII – XII să obţină rezultate remarcabile.

În perioada 7-10 aprilie 2011, la Iaşi, a avut loc ediţia a VI-a a Olimpiadei Naţionale de Limbă, Comunicare și Literatură Română „Ionel Teodoreanu”. Judeţul nostru a fost reprezentat de două eleve care au obținut rezultate remarcabile. Astfel, premiul I a fost câştigat de Giulia Cismaru-Croce, din clasa a VI-a a Şcolii cu clasele I-VIII nr.10 din Rm. Vâlcea, ea fiind pregătită de profesorul Florența Câmpeanu. De asemenea, un premiu special pentru calitatea demersului analitic și creativ a fost luat de Miruna Bărbulescu, din clasa a V-a a Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari” din Rm.Vâlcea, ea fiind pregătită de doamna profesoară Ana-Maria Floroiu. „Pregătirea pentru olimpiadă mi-a dat prilejul să descopăr cărți deosebite și să mă descopăr ca un cititor-călător, precum Alice în Țara Minunilor. Drumul nu e ușor pentru nimeni, dar, odată încheiată călătoria, simți că ai câștigat o „vedere” mai ageră asupra lucrurilor, propria subiectivitate găsindu-și, prin cărțile citite, un spațiu de reflectare” - ne-a declarat olimpica Miruna Bărbulescu.

Profesoara Ana – Maria Floroiu, inspector de limba şi literatura română la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, se declară extrem de mulţumită de rezultatele obţinute de elevi la olimpiade. Ea speră totuşi ca şi la faza naţională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare şi Literatură Română „G. Călinescu”, ce va avea loc săptămâna viitoare la Ploieşti, cei opt elevi vâlceni participanţi din clasele VII – XII să obţină rezultate remarcabile. Trebuie menţionat că la această olimpiadă inspectorul Ana – Maria Floroiu este membru în Comisia Centrală de Evaluare.    „Personalitatea unui participant la faza finală a olimpiadei de limbă, comunicare și literatură română se configurează ca o valoare independentă, născută și consolidată prin meritele dobândite, doar în urma unei confruntări în arenă, în urma unei deveniri capabile să fructifice ocaziile favorabile și să le surmonteze pe cele nefavorabile. Olimpiada naţională oferă spaţiul pedagogic şi axiologic necesar explorărilor specifice în limbajul literar, deschide perspectiva intelectuală adecvată de afirmare a tinereţii creatoare” – ne-a declarat Ana – Maria Floroiu, inspector de limba şi literatura română la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...