Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


IPJ a demarat acţiuni pentru creşterea siguranţei în şcoli

30 Mar 2011

MĂSURI. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea a iniţiat un plan de măsuri pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile. Astfel, au fost încheiate protocoale de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Vâlcea şi cu 26 de unităţi şcolare vâlcene. Acţiunile comune desfăşurate în acest sens au condus, de-a lungul timpului, la o mai bună identificare a minorilor aflaţi în situaţii de risc şi la consolidarea parteneriatului poliţie-şcoală-părinţi. Membrii grupului de monitorizare au apreciat că acest mod de lucru trebuie extins şi la alte unităţi şcolare, mai ales acolo unde au fost semnalate anumite probleme.

Analiza prezentată de IPJ Vâlcea privind stabilirea climatului de siguranţă în unităţile şcolare vâlcene în perioada decembrie 2010-martie 2011 a evidenţiat atât rezultatele obţinute cât şi acţiunile ce mai trebuie întreprinse pe linia creşterii siguranţei în unităţile de învăţământ, a scăderii fenomenului infracţional în rândul elevilor şi asigurării bunurilor materiale deţinute de şcoli. „Astfel, din totalul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ, un număr de 40 din mediul urban şi 164 din mediul rural beneficiază de o formă de pază. Există 126 de şcoli care nu au asigurată niciun fel de pază, motivul invocat de primării fiind lipsa fondurilor. În şedinţă a fost subliniată necesitatea ca toate consiliile locale din judeţ să ia măsuri pentru ca fiecare unitate de învăţământ să fie dotată cu o formă de pază( umană, sisteme tehnice de alarmare, camere video de supraveghere). Grupul a fost constituit prin Ordinul Prefectului nr.364 /12.07.2010 şi are în componenţă reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Şcolar şi Instituţiei Prefectului. Au fost luate în discuţie măsurile prevăzute în „Sistemul – Cadru” şi aprobate prin ordinul amintit, constatându-se că o mare parte dintre acestea au fost deja implementate”, ne informează prefectura.

RAUL POP

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella