28 de directori şcolari şi-au dat demisia din funcţiile politice

02 Mar 2011

ALEGERE. Ei au fost nevoiţi să aleagă între funcţiile politice şi funcţiile de directori ai unităţilor de învăţământ din judeţ. Aşadar, 10 pedelişti şi 18 liberali au renunţat la funcţiile politice şi au decis să-şi continue munca în fruntea şcolilor.

Fără îndoială una dintre cele mai grave probleme cu care s-a confruntat sistemul de învăţământ românesc în ultimii ani a fost degradarea permanentă a actului educaţional. Cauzele sunt multe, dar poate cea mai importantă este aceea a politizării învăţământului, a tolerării şi promovării pe criterii de partid a unor impostori incompetenţi. Nu de puţine ori presa vâlceană a semnalat cazuri în care inspectorii şcolari, fie ei PSD, PNL sau PDL, au făcut presiuni asupra directorilor şcolari, cerându-le demisia doar pentru că nu făceau parte din partidul lor. Acum, însă, potrivit noii legi a învăţământului, directorii de şcoli care deţin şi o funcţie importantă în partidele politice trebuie să aleagă cărei cariere se vor dedica, ei nefiind totuşi nevoiţi să renunţe la calitatea de membru de partid. Astfel, în judeţul Vâlcea, din cei 137 de directori şcolari, doar 28 aveau şi funcţii de preşedinţi sau vicepreşedinţi de partid. Aşadar, 10 pedelişti şi 18 liberali au renunţat la funcţiile politice şi au decis să-şi continue munca în fruntea unităţilor de învăţământ. Printre aceştia se numără şi patru directori de liceu: Florin Smeureanu - Grup Şcolar Oltchim Rm. Vâlcea, Gheorghe Stamin - Grup Şcolar Petrache Poenaru din Bălceşti, Tiberiu Vătafu - Grup Şcolar Brătianu din Drăgăşani şi Daniela Popa - Grup Şcolar Economic Administrativ şi de Servicii din Călimăneşti.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Gabriela Ene, a declarat, zilele trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, că în perioada imediat următoare va lua la purecat fiecare director din judeţ, căutând în baza de date a fiecărui partid politic din judeţ pentru a vedea dacă vreunul dintre ei şi-a păstrat şi funcţia politică şi pe cea de director. În cazul în care vor exista astfel de cazuri, directorul respectiv riscă demiterea. „Nu vom tolera aşa ceva, pentru că legea este lege şi trebuie respectată. Noi le-am cerut să aleagă între cele două funcţii, iar unii dintre ei au înţeles şi au ales ce au vrut. Noi, însă, vom continua să cercetăm şi de aceea am cerut bazele de date ale partidelor. Până acum am găsit înţelegere la majoritatea partidelor. Mai avem să luăm baza de date de la PSD, pe care încă nu o avem. L-am întrebat pe unul dintre profesorii pe care-l ştiam membru PSD, Adrian Burlan, dacă este vreun director ce deţine funcţii în PSD şi a negat. Acum rămâne de văzut…” – a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Gabriela Ene.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...