RĂZBOIUL ORGOLIILOR

26 Ian 2011

• Gabriela Ene şi Ion Cîlea se ceartă pe microbuze

CONFLICT. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar l-a atacat dur pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Gabriela Ene s-a simţit jignită pentru că Ion Cîlea, printr-o adresă, a somat-o să dea urgent un microbuz Primăriei Vlădeşti. La rândul său, şeful judeţului susţine că aceasta face jocurile PDL, nepăsându-i de soarta copiilor din judeţ.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea e supărată „foc şi pară” pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Motivul disputei dintre cei doi este, se pare, o adresă trimisă de Ion Cîlea prin care „o somează” pe Gabriela Ene să facă în aşa fel încât să distribuie un alt microbuz în localitatea Vlădeşti. După cum bine se ştie, în această comună, nu mai departe de săptămâna trecută, a izbucnit un scandal monstruos când a ieşit la iveală că 27 de copii sunt nevoiţi să meargă zilnic 7 kilometri pe jos atunci când plouă sau cu un  microbuz ruginit care nu prezintă niciun fel de siguranţă în trafic pentru că nu are nici măcar IPT-ul făcut. Atunci multe dintre oficialităţile judeţene au luat atitudine, unii dintre ei însă, cum ar fi prefectul Petre Ungureanu, doar în aparenţă. Nici preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, nu a stat cu mâinile în sân, el, aşa cum spuneam, somând-o pe şefa ISJ Vâlcea să le dea un microbuz bun elevilor din Vlădeşti. Acest lucru a deranjat-o pe Gabriela Ene, care, pe un ton indignat, i-a transmis lui Cîlea să nu uite că se află într-o relaţie de colaborare, ci nu de subordonare. „Mi se pare absolut nelalocul ei exprimarea dintr-o adresă pe care am primit-o de la Consiliul Judeţean prin care preşedintele Ion Cîlea mă somează să-i dau primarului de la Vlădeşti un microbuz. În primul rând vreau să-i spun că suntem în relaţii de parteneriat, de colaborare şi în niciun caz de subordonare pentru a mă soma dânsul. Ştie foarte bine că toate aceste microbuze vin de la Ministerul Educaţiei şi se alocă celor care nu au nici unul. Nu este cazul localităţii Vlădeşti care în anul 2005 a primit un microbuz, iar anul trecut a primit altul. Cum puteam să dau microbuz într-o localitate care are două în timp ce alţii nu au niciunul?” – a declarat Gabriela Ene.

„Sunt comenzi de partid” – susţine Ion Cîlea

Replica preşedintelui CJ Vâlcea nu s-a lăsat aşteptată, acesta atacând-o dur pe şefa învăţământului vâlcean. Ion Cîlea susţine că are un dosar plin de cereri de microbuze de la primarii vâlceni, în timp ce Gabriela Ene face jocurile PDL-ului. Mai mult decât atât, el crede că inspectorul general al ISJ Vâlcea lansează acuzaţii la comanda partidului, mai exact a vicepreşedintelui CJ, Romulus Bulacu, pe care se ştie că Ene l-a susţinut în lupta pentru şefia partidului. „Nu este nimic deplasat în acea adresă pe care i-am transmis-o şi la care nu a avut bunul simţ să răspundă. Am un dosar plin de adrese şi îi pot demonstra la orice oră că a dat microbuze acolo unde nu era necesar. I-am solicitat să rezolve problema de la Vlădeşti pentru că, spre deosebire de alţii, pe mine mă interesează soarta acelor copii. Vreau să-i reamintesc că eu am fost ales de cetăţeni în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, în timp ce dânsa a fost numită de partid şi are obligaţia să pună interesele cetăţenilor înaintea de toate. Eu am o responsabilitate faţă de cei ce mai ales şi nu vreau să-i dezamăgesc şi cred că de aceea e dreptul meu să solicit anumite lucruri. Oricum atitudinea Gabrielei Ene din ultima perioadă şi criticile pe care mi le-a adus arată că sunt comenzi de la partid” – ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...