Gabriela Ene a fost sabotată de Zvetlana Preoteasa?

29 Dec 2010

Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a făcut zilele trecute o declaraţie şocantă. Aceasta a afirmat că Vâlcea a pierdut microbuzele şcolare din cauza liberalei Zvetlana Preoteasa, fost ministru secretar de stat în guvernarea  Tăriceanu, de fapt din cauza excesului de zel al acesteia. Preoteasa este acuzată de actualul ministru al Educaţiei, că în mandatul său la Ministerul Educaţiei a favorizat  judeţul de baştină prin repartizarea unui număr mare de microbuze, defavorizând astfel celelalte judeţe ale ţării. Drept urmare, la repartizarea din decembrie, judeţul nostru a primit doar patru microbuze.

Gabriela Ene, inspectorul şef al ISJ Vâlcea, are veşti bune  doar pentru elevii din Ocnele Mari, Sălătrucel, Şuşani şi Măldăreşti: de anul viitor  vor merge la şcoală cu microbuzul. Ministerul Educaţiei a  alocat judeţului nostru  patru microbuze şcolare şi  31 de burse pentru profesori în valoare de 57.000 euro.Copiii din celelalte comune la judeţului vor merge la şcoală tot pe jos sau în căruţe. Nu pentru că ministerul nu ar cunoaşte realitatea din teren, ci ca răzbunare pentru faptul că în mandatul trecut liberalii vâlcenii s-au zbătut pentru judeţul lor alocând sume mari de bani administraţiilor locale. În comparaţie cu liberalii, parlamentarii PDL Vâlcea nu au reuşit această performanţă, inspectorul şef  Gabriela Ene, deşi unul dintre membrii marcanţi ai PDL Vâlcea, a fost purecată la sânge de oamenii ministrului Daniel Funeriu.

,,Mi-a fost foarte greu să aleg pentru că numărul de microbuze, stabilit anul trecut pentru fiecare judeţ, a fost de trei, fiindcă noi am avut comasări ni s-a mai dat unul în plus. Puteau să ne dea până la şase, însă mi s-a reproşat încă o dată că noi am beneficiat de foarte multe pe vremea doamnei secretar de stat Zvetlana Preoteasa. Mi s-au numărat toate microbuzele şi au ajuns la concluzia că am 86. Într-adevăr, le avem, dar unele nu mai sunt în funcţiune, altele sunt în curtea câtorva primării care nu le dau drumul să meargă... Asta este” , a precizat Gabriela Ene.

Primarii nu au tras microbuzele pe dreapta fără motiv: unii nu mai au bani pentru benzină sau pentru salariul şoferului, alţii, din aceleaşi motive,  nu şi-au luat de la ARR avizele şi  autorizaţiile.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...