Gabriela Ene a fost luată la purecat de o comisie de control a Ministerului Educaţiei

24 Oct 2010

VERIFICĂRI. Gurile rele susţin că vizita celor şapte membri ai echipei de control venită de la Ministerul Educaţiei nu este întâmplătoare, iar primarul Romeo Rădulescu nu este străin de acest lucru.  Din câte se pare, adversitatea edilului-şef al Râmnicului împotriva Gabrielei Ene – inspector general al ISJ Vâlcea, a pornit în momentul în care aceasta din urmă a declarat că va rămâne întotdeauna alături de fostul primar Mircia Gutău.

Timp de cinci zile, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea s-a desfăşurat unul dintre cele mai aprige controale din ultimii ani. Cei şapte experţi ai Corpului de Control al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au luat la purecat toate actele manageriale, doar – doar vor găsi ceva în neregulă. Dacă oficial motivul vizitei a fost acela de eficientizare a activităţii manageriale, atât la nivelul ISJ Vâlcea, cât şi la nivelul unităţilor şcolare din subordine, în realitate se pare că echipa de control a avut ca principal scop găsirea unor nereguli care să o incrimineze pe Gabriela Ene – inspector general. Gurile rele susţin că primarul Romeo Rădulescu nu este străin de acest control, printre drumurile sale dese de la Bucureşti din ultimul timp numărându-se şi o vizită la Ministerul Educaţiei. Se pare că primarul face tot posibilul să se descotorosească de inspectorul general Ene, după ce aceasta a declarat în anumite cercuri că va rămâne întotdeauna alături de Mircia Gutău şi că a rămas în funcţie datorită acestuia din urmă. Totodată nu trebuie uitat că în urmă cu câteva luni de zile, Romeo Rădulescu a încercat să scape de Gabriela Ene şi din Consiliul Local municipal al Râmnicului.

Trebuie menţionat totuşi că verificările au avut loc în perioada 18-22 octombrie 2010, fiecare dintre cei şapte experţi, conduşi de Liliana Georgescu - consilier în cadrul Ministerului Educaţiei, a avut de verificat şase unităţi de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Astfel, au fost verificate 42 de şcoli şi grădiniţe, printre care enumerăm Şcoala cu clasele I-VIII Rotărăşti - comuna Nicolae Bălcescu, Şcoala cu clasele I-VIII Budeşti, Colegiul Economic Rm. Vâlcea, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 8 Colonie Nuci. Din câte se pare, concluziile inspecţiei vor fi cuprinse într-un raport ce va fi trimis Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, conform prevederilor legale, urmând a se face şi o inspecţie de revenire.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...