A început „vânătoarea” de directori şcolari

05 Sep 2010

SCHIMBĂRI. Învăţământul vâlcean este, în ultimul timp, în mare fierbere. Mai mulţi directori şcolari plini sau adjuncţi din judeţul Vâlcea sunt în pericol de a-şi pierde posturile, în timp ce alţii au fost deja înlăturaţi pentru simplul motiv că le-au expirat mandatele. În judeţul Vâlcea, până acum au activat nu mai puţin de 172 de directori şcolari, însă, în urma comasării a 28 de unităţi de învăţământ au mai rămas 144. La mai bine de jumătate din cei rămaşi le-a expirat mandatul la sfârşitul lunii august, iar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a început deja să facă alte numiri interimare.

Prima înlocuire, se pare, a fost la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea, unde director era, de foarte mulţi ani, Cătălin Pană. Acesta a fost schimbat cu inspectorul şcolar Cristina Goran. O altă schimbare, care este deocamdată neoficială, s-a produs, se pare, la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani, unde fostul inspector şcolar general pesedist Camelia Coroiu a fost înlocuit pentru că i-a expirat mandatul la data de 31 august 2010.

Nici municipiul Rm. Vâlcea nu a scăpat de furia Guvernului democrat – liberal, care a decis să comaseze şcoli şi în oraşe, în ciuda abundenţei de elevi. Cu această ocazie au mai scăpat şi de câteva posturi de directori adjuncţi şi plini, iar cei care trebuiau să rămână au fost şi ei schimbaţi cu alţii „mai buni”. Aşadar, Şcoala cu clasele I-VIII „Spiru Haret” (fosta nr. 3) a fost preluată de Şcoala cu clasele I-VIII Nr.4 Rm. Vâlcea, iar directorul adjunct Cristina Diaconescu a fost înlocuit de Elena Chicioroagă, acesteia expirându-i delegaţia la 31 august. Şi Şcoala cu clasele I-VIII nr.13 Rm.Vâlcea şi-a pierdut personalitatea juridică, devenind structură a Grupului Şcolar Ferdinand I din Rm. Vâlcea. Astfel, s-au produs şi o serie de schimbări la nivelul ambelor conduceri, directoarea de la Şcoala nr. 13, Gherghina Ciocârlan, devenind director adjunct la „Ferdinand I”, în locul lui Constantin Ciobanu, dispărând, aşadar, un post de director plin şi unul de adjunct.

La Şcoala cu clasele I-VIII Nr.10 din Rm. Vâlcea, director adjunct a fost numită Laura Stroescu, ea luându-i locul Claudiei Râpă, care nu avea dar niciun concurs pe post. De asemenea, Şcoala cu clasele I-VIII din Goranu a fost comasată cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr.5 Rm. Vâlcea, directoarea de la Goranu, Ionica Dicui, fiind numită directoare adjunctă la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.5 Rm.Vâlcea, în locul Mariei Bătăgan.

Mai mult decât atât, în urma aprobării unei noi organigrame au fost desfiinţate mai multe posturi de directori adjuncţi, printre alţii pierzându-şi postul Rodica Florescu de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea, Carmen Diaconescu – Colegiul Tehnic Forestier Rm. Vâlcea, Ion Stănică – Colegiul Tehnic Energetic Rm. Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...