Scandal între Gabriela Ene şi conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea

15 Aug 2010

DISCORDIE. Certurile au pornit în momentul în care şefii judeţului au decis să repartizeze patru paznici ai Serviciului de Pază şi Protecţie din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea la Şcoala Specială Bistriţa. După ce le-a reproşat că-şi fac jocurile în învăţământul vâlcean, Gabriela Ene a ameninţat că nu va semna ordinele de plată.

Măsurile Guvernului de restructurare a personalului bugetar iscă scandaluri peste scandaluri între conducerile instituţiilor din Vâlcea. Nu mai departe de zilele trecute, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, Gabriela Ene, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, a sărit la gâtul vicepreşedintelui CJ Vâlcea, Dumitru Persu, din cauza faptului că la Şcoala Specială Bistriţa au fost repartizaţi patru paznici. Aceasta susţine că mai marii capi ai judeţului i-au „băgat pe gât” patru paznici la Bistriţa, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei a blocat toate posturile în învăţământ, iar la acea şcoală sunt câteva posturi unice ce nu pot fi scoase la concurs anul acesta. „Nu mi se pare normal ceea ce faceţi dvs., cei de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Practic ne obligaţi să acceptăm patru posturi de paznici, doar pentru a vă proteja oamenii. Pentru ce trebuie patru paznici la Şcoala Bistriţa, nu-mi pot imagina… Avem câteva posturi unice care sunt foarte importante pentru asistaţii sociali de acolo, însă datorită condiţiilor actuale nu-i putem angaja. Sunt nevoită să renunţ la asistentul medical, la informatician, specialişti din cadrul şcolii, posturi pe care nu le voi mai putea ocupa anul acesta. În schimb, noi suntem obligaţi de conducerea Consiliului Judeţean să acceptăm patru paznici, de parcă ar fi Banca Naţională acolo…Vă spun de pe acum că nu vom putea plăti patru paznici, fapt pentru care nici nu voi semna ordinul de plată” – a spus inspectorul general al ISJ Vâlcea, Gabriela Ene. Mai mult decât atât, pentru a nu mai încărca organigrama, şefa învăţământului vâlcean a decis ca la sediul Inspectoratului Şcolar să instaleze un sistem de supraveghere, renunţând astfel la angajarea unui paznic.

În replică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, a trimis-o pe Gabriela Ene să se plângă la colegii săi democrat-liberali ce sunt la cârma ţării şi datorită cărora se văd nevoiţi să facă astfel de manevre. Cunoscut ca un politician sarcastic şi ironic, Persu nu s-a sfiit să-i spună inspectorului general că face prea mult scandal pentru nimic, în opinia sa problema nu este chiar atât de gravă, deoarece Şcoala Specială Bistriţa nu are nevoie de un informatician şi, de aceea, se poate lipsi de el.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...