Doar 75,6% din liceenii vâlceni au promovat examenul de Bacalaureat

04 Iul 2010

REZULTATE. Absolvenţii de liceu ce sunt nemulţumiţi de rezultatele obţinute la probele bacalaureatului au putut depune contestaţii la şcolile unde au susţinut examenul, urmând ca în data de 8 iulie ei să primească rezultatul final.

Examenul de bacalaureat de anul acesta a ajuns la final, vineri, 2 iulie 2010, desfăşurându-se ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului şi specializării. Absolvenţii clasei a XII-a care au terminat cursurile unui liceu cu profilul real au avut de ales între disciplinele biologie, chimie, fizică şi informatică, iar pentru cei care au promovat un profil umanistic, specializările filologie şi ştiinţe sociale, opţiunea a fost pentru disciplinele geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.

În judeţul Vâlcea, nu mai puţin de 4.654 de elevi au participat la probele examenului de Bacalaureat, iar rezultatele parţiale arată că doar 75,6% din ei au reuşit să promoveze. Conform datelor centralizate până acum, cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, fiind urmaţi de cei ai Colegiului Naţional de Informatică „Matei Basarab” şi de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Rm. Vâlcea. Duminică, 4 iulie a.c., absolvenţii de liceu ce sunt nemulţumiţi de rezultate au putut să depună contestaţii la şcolile unde au susţinut examenele. Toate contestaţiile se vor strânge la Grupul Şcolar Oltchim Rm. Vâlcea, acolo unde a fost stabilit centrul de contestaţii, iar în data de 8 iulie se vor afla rezultatele finale. Tinerii care nu au reuşit să promoveze examenul vor putea participa în toamnă la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...