MRU a venit la Vâlcea să susţină candidaţii ARD

24 Oct 2012

INAUGURARE. Miercuri, 24 octombrie a.c., la noul sediu al Forţei Civice, a fost inaugurată Alianţa România Dreaptă la Vâlcea. Invitat de onoare a fost ex-premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care a venit să susţină candidaţii ARD. Alături de MRU, au fost prezenţi, la întâlnirea cu presa, Dorel Jurcan, candidat colegiul senatorial Rm. Vâlcea, Ştefan Prală, candidat colegiul de deputat Drăgăşani şi Laurenţiu Baranga, candidat colegiul senatorial Brezoi-Horezu.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a făcut o vizită fulger la Vâlcea, ocazie cu care a prezentat o parte dintre candidaţii ARD la alegerile parlamentare din 9 decembrie. MRU a avut numai cuvinte de laudă despre toţi candidaţii, în special despre preşedintele Forţei Civice Vâlcea, Laurenţiu Baranga, care candidează pentru un post de senator în nordul judeţului. „Candidatura lui Laurenţiu Baranga pentru colegiul senatorial Brezoi – Horezu este, din punctul nostru de vedere, şi vorbesc în numele Alianţei, un mare câştig. Laurenţiu Baranga este unul dintre cei care fac pentru prima dată pasul în politica militantă, în jocul greu. Am mare încredere în ce poate să facă, mai ales că domnia sa a reuşit să comunice sediului central faptul că această filială are o dinamică de personal remarcabilă. A ajuns la 900 de membri cu adeziuni. Are o dinamică de creştere, care în mod clar va situa organizaţia din Vâlcea în primele 10 din ţară şi are 33 de filiale în întreg judeţul” – a declarat Mihai Răzvan Ungureanu

„Va fi o luptă interesantă” – Laurenţiu Baranga

Laurenţiu Baranga este un om de afaceri discret şi de succes, care a mai cochetat şi înainte cu politica, el făcând parte, cu ani în urmă, din organizaţia municipală a PSD. Acesta a revenit în lumina reflectoarelor cu ceva luni în urmă, când s-a aflat că este unul dintre fondatorii partidului Forţa Civică la Vâlcea. Mai apoi, domnia sa a fost validat drept candidat al ARD pentru un post de senator în nordul judeţului. „Trebuie să ştiţi cu toţii că am stabilit că ne punem la dispoziţia cetăţenilor, la dispoziţia comunităţii. Încă de la bun început, am discutat cu foştii membri de partid ai Forţei Civice, dar şi cu cei noi şi împreună am reuşit ca această organizaţie să crească, am făcut împreună cele 33 de filiale. Cei care mă cunosc ştiu foarte clar că sunt un om vertical şi profesionalismul în zona managementului mă caracterizează şi sunt convins că voi putea să-l pun în aplicare şi pentru cel mai înalt nivel pe care îl am în acest moment, participarea mea în Senatul României. De aceea, o să depun toate eforturile să ating cele mai bune performanţe în acest domeniu” – a spus Laurenţiu Baranga.

Despre campania electorală şi despre confruntarea cu alt om de afaceri de succes, Dan Niţu, care candidează în acelaşi colegiu, din partea USL, Laurenţiu Baranga susţine că de-abia aşteaptă să înceapă competiţia. „E foarte bine şi e foarte plăcut când ai un concurent pe măsură, chiar poţi să-ţi arăţi întreaga valoare. Consider că din punctul de vedere al dorinţele este un lucru pe care trebuie să-l arătă, iar din punctul de vedere al putinţelor, chiar va trebui să aplicăm managementul performant de care vorbim. Cu siguranţă, va fi o luptă interesantă” – a mai adăugat preşedintele FC, Laurenţiu Baranga.

MRU visează 2 senatori şi trei deputaţi la Vâlcea pentru ARD

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, consideră că ARD este o construcţie nouă, care încă nu este suficient de cunoscută şi de aceea, liderii ei au obligaţia să vorbească cât mai mult despre acest proiect politic, format din PDL, FC, PNŢCD. „Brandul ARD nu este cunoscut. Nu ne amăgim cu ideea că imediat cum Alianţa a fost garantată de cei doi preşedinţi, ea este şi cunoscută. Trebuie să muncim pentru acest lucru. Adversarul real al ARD nu este USL-ul. USL-ul moare de la sine. Adversarul real al Alianţei este timpul. Candidez la Arad, pentru că pentru mine Aradul are o semnificaţie aparte. Acolo există o filială foarte puternică a FC şi există o tradiţie pe militaritism de dreapta local, care poate să asigure nu doar un succes electoral, ci o continuitate ideologică. Mai apoi, prezenţa mea la Arad îmi va da prilejul să-mi fac calendarul propriu de campanie şi să fiu prezent în foarte multe locuri din ţară pentru a-mi sprijini colegii din ARD în campanie. (…) Ne interesează ca după 9 decembrie, ARD-ul să poată forma guvernul şi după cum se prefigurează trebuie să fim pregătiţi pentru o coaliţie mai mare, mai largă, în care sperăm să ni se alăture şi PNL-ul” – a mai spus fostul premier.

Mihai Răzvan Ungureanu crede în şansa ARD de a obţine la alegerile parlamentare din 9 decembrie cel puţin 30 de procente, iar la Vâlcea, MRU speră să obţină 2 senatori şi 3 deputaţi. „Partidul nostru Forţa Civică cred că este al treilea partid din România, care şi-a putut permite să facă simulări pentru că avem o trupă de matematicieni tineri, care au propriul soft şi care au putut să ne pună la dispoziţie rezultatul gândirii lor. În simulările noastre, nu am luat în considerare instantanee de sondaj, ci un trend, o dinamică de relaţie cu partidele din dreapta. Am calculat care sunt şansele pentru fiecare colegiu de a se schimba dinamica sau interesul politic în funcţie de anumite circumstanţe incidente. Credem că în judeţul Vâlcea există şanse foarte mari de a avea nu un senator ci doi şi de avea 3 deputaţi. Ne propunem ca la nivelul ţării, ARD-ul să obţină cel puţin 30%” – a încheiat Mihai Răzvan Ungureanu.

Dorel Jurcan: „Salut prezenţa lui Mihai Răzvan Ungureanu la Vâlcea, precum şi inaugurarea Alianţei România Dreaptă. Îi mulţumesc colegului meu Laurenţiu Baranga pentru eforturile pe care le-a depus în ultima perioadă de timp. Având în vedere că Laurenţiu Baranga este candidat pe colegiul II senatorial, sunt convins că voturile pe care eu o să le obţin în Rm. Vâlcea, cu voturile lui Laurenţiu care le va obţine în Nord şi colegul nostru Jean Oprescu în Sud vor fi suficiente ca cel puţin unul dintre noi trei să fim în parlament. Nu contează care, important este să fie din partea ARD. Cred că în această perioadă România are nevoie de o guvernare de dreapta întrucât măsurile de dreapta sunt cele menite să scoată o ţară din criză economică”.

Ştefan Prală: „Ne bucurăm că vechiul meu prieten Laurenţiu Baranga s-a alăturat acestei noi echipe a Alianţei România Dreaptă şi cred că împreună vom reuşi să obţinem un scor bun. Într-adevăr, România are nevoie de o guvernare de dreapta, iar oamenii cu care noi ne prezentăm la aceste alegeri parlamentare pot oferi o soluţie”.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...