Existența USG pe termen lung depinde de cooperare și eficiență

16 Iun 2013

IMG_2444VIZITĂ. "USG-Ciech implementează noi măsuri pentru creșterea eficienței și atingerea profitabilității", a spus  Witold Urbanowski - Directorul General al Uzinelor Sodice Govora, în timpul întâlnirii cu Excelența Sa, Ambasadorul extraordinar și Plenipotențiar al Poloniei, domnul  Marek Szczygiel. În timpul vizitei, ambasadorul a fost condus pe întregul traseu al fluxului de producție și a primit informații despre planurile de investiții care sunt dependente de recuperarea economică a uzinei.

În ciuda celor 40 de milioane de euro investiți în ultimii 7 ani, Uzinele Sodice Govora se află în continuare pe pierderi și trebuie să se transforme și să devină eficientă pentru a convinge acționarii să aloce în continuare resurse financiare. Pentru a atinge aceste obiective, noul management, numit la sfârșitul lunii aprilie, trebuie să aducă USG la cota zero a pierderilor, în trei luni.

"Avem în vedere multe acțiuni - de la reformularea fluxurilor de afaceri, la controlul costurilor și reducerea dimensiunii personalului - pentru a putea menține operațională uzina. Nu avem alternativă. Altfel, proprietarii vor decide închiderea USG. Mesajul a fost foarte clar și cred că avem o responsabilitate uriașă atât față de comunitate, care este legată de succesul operațiunilor noastre cât și față de acționari- cei care, în final, vor securiza investițiile necesare dacă reușim să le îndeplinim așteptările", a spus Witold Urbanowski.

Excelența sa, domnul Marek Szczygiel, Ambasadorul Poloniei, a declarat: "Ne-am confruntat în Polonia cu provocări asemănătoare, în industrii diverse, și este clar că fără concentrarea pe eficiență este imposibilă alinierea la dinamica economiei de astăzi. Pentru acest scop, autoritățile și companiile lucrează împreună. Am încredere că o companie cu experiență îndelungată, așa cum este Ciech, va reuși să își atingă obiectivele și sunt bucuros să văd o cooperare deschisă cu autoritățile locale".

Ambasadorul polonez s-a mai întâlnit cu prefectul județului Vâlcea și cu vice-președintele Consiliului Județean și, împreună, au vizitat stațiunea Băile Govora, oraș înfrățit cu localitatea Nadarzyn, din Polonia.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...