Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


605 persoane disponibilizate de la Oltchim vor intra în șomaj

12 Iun 2013

oltchim_fain-copy de asemenea, ei vor beneficia de venit de completare de la AJOFM Vâlcea

Până vineri, 14 iunie a.c., salariații Oltchim care au primit decizii de disponibilizare trebuie să-și încheie raportul de muncă cu societatea comercială și să-și facă lichidarea. După această dată, în termen de zece zile calendaristice, AJOFM Vâlcea va verifica, înregistra și prelucra dosarele de șomaj și venit de completare ale persoanelor care-și au domiciliul sau reședința pe raza județului Vâlcea, se precizează într-un comunicat emis de AJOFM Vâlcea.

Pentru a nu perturba activitatea, AJOFM Vâlcea a întocmit un grafic de prezentare, cu câte 50 de persoane pe zi. Astfel, salariații disponibilizați vor trebui să se prezinte la punctele de lucru ale A.J.O.F.M. Vâlcea de care aparțin, în funcție de domiciliu, conform programării pe care AJOFM Vâlcea a înaintat-o la compartimentul Resurse Umane al S.C. Oltchim S.A. În momentul în care persoana disponibilizată își va face lichidarea va fi înștiințată despre această dată.

Este important ca fiecare să respecte acest calendar pentru a fluidiza acțiunea de înregistrare în plată a persoanelor disponibilizate. Dacă vor apărea probleme legate de dosarul de șomaj, funcționarii din cadrul AJOFM Vâlcea vor contacta telefonic persoanele în cauză, pentru a clarifica fiecare speță în parte. Conform Legii nr. 76/2002 și a OUG nr. 36/2013, persoanele disponibilizate vor beneficia din bugetul asigurărilor sociale de șomaj de indemnizație de șomaj și venit de completare. Indemnizația de șomaj se acordă pe o perioadă de 6, 9 sau 12 luni, iar venitul de completare pe o perioadă de 12, 20, 22 sau 24 de luni, în funcție de stagiul de cotizare la bugetul asigurărilor de șomaj, respectiv de vechimea în muncă. Pe perioada acordării indemnizație de șomaj, disponibilizații vor beneficia lunar de o sumă egală cu media veniturilor pe ultimele 3 luni înainte de concediere, dar nu mai mult de 1.548 lei, salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care se face disponibilizarea. Această sumă stabilită inițial va cuprinde indemnizația de șomaj, plus venitul de completare. După expirarea perioadei de acordare a indemnizație de șomaj, persoanele vor mai primi doar venitul de completare pe perioada prevăzută în O.U.G. nr. 36/2013.

Achitarea venitului de completare și a indemnizației de șomaj va fi efectuată, prin card sau prin mandat poștal, în funcție de opțiunea persoanei, între 15 și 25 ale lunii curente, pentru luna anterioară.

În luna iulie 2013, după rectificarea bugetului, AJOFM Vâlcea va deconta din fondul de garantare și diferența de 9% aferentă creanțelor salariale din luna aprilie 2013.

MAGDA POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella