Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Oferta prealabilă pentru privatizarea Oltchim a fost publicată

05 Iun 2013

oltchim-cladire-(3)-copyCERINȚE. Potențialul investitor de la combinatul Oltchim trebuie să activeze în industria chimică sau petrochimică și să aibă o bonitate care să fie probată de scrisori de bonitate bancară sau de confort, emise de bănci cu renume.

Ministerul Economiei a publicat, la începutul acestei săptămâni, oferta prealabilă de privatizare a combinatului Oltchim Râmnicul Vâlcea. Cu toate acestea, ministrul Varujan Vosganian a anunțat că Oltchim trebuie să obțină contracte ferme pentru a putea acoperi producția pe anul 2014, pentru a fi atractivă pentru un investitor strategic. Negocierile pentru noile contracte privind producția pe 2014 la Oltchim vor avea loc în lunile septembrie-noiembrie. Așadar, termenul pentru privatizarea combinatului vâlcean ar putea fi stabilit pentru finalul anului sau chiar mai târziu. Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a explicat că prețul la care va scos la licitației Oltchim va fi stabilit de creditori, iar dacă aceștia nu vor accepta să recupereze un procent mai mic din datorii, atunci și prețul Oltchim-ului va fi mult mai mare. Conform ultimelor informații, actualele datorii ale Oltchim se ridică la 793 de milioane de euro, din care 200 de milioane sunt creanțe chirografare, 250 de milioane sunt datorii către Finanțe, iar alte 150 sunt datorii către Electrica.

Conform ofertei prealabile, ca să intre în cursa pentru Oltchim, potențialul investitor trebuie să aibă o bonitate probată de scrisori de bonitate bancară sau de confort, emise de bănci cu renume, și să acopere măcar 25% din suma posibil de angajat. Totodată, investitorul trebuie să aibă experiență în domeniul chimiei sau al petrochimiei. "Vor putea participa la negocieri persoanele juridice interesate, care întrunesc, cel puțin, următoarele condiții: activează în industria chimică sau petrochimică sau, după caz, sunt ori reprezintă fonduri de investiții sau instituții financiare cu experiență managerială și/sau investițională în industria chimică sau petrochimică; prezintă cel puțin două scrisori de bonitate bancară emise de bănci de prim-rang și scrisori de recomandare semnate de parteneri cu experiență bonitate similară de pe piața de profil; depun scrisoare de intenție pentru participare la negocieri" – se arată în oferta prealabilă întocmită de cei doi administratori judiciar Rominsolv și BDO.

Conform declarațiilor administratorilor judiciari și ministrului Vosganian, nu mai puțin de opt companii sunt interesate de Oltchim, iar cinci dintre acestea vor semna în curând un contract de confidențialitate, în baza căruia vor primi informații financiare detaliate despre Oltchim. Totodată, s-au primit scrisori de intenție de la încă trei companii. Pe lista companiilor interesate să preia Oltchim se numără și rușii de la TISE, dar și companii din India, Qatar, Marea Britanie, Germania, Israel sau Azerbaijan.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella