Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Rușii de la TISE vin în România să discute despre situația de la OLTCHIM

06 Dec 2012

Peste câteva zile, la București, este așteptată o delegație formată din reprezentanți ai companiei ruse TISE, pentru a discuta despre o posibilă colaborare în sectorul petrochimiei, rafinării petrolului și a produselor chimice, inclusiv în ceea ce privește combinatul chimic Oltchim. Cel mai probabil, vizita va avea loc la mijlocul lunii decembrie. Combinatul TISE, din grupul Gazprom, s-a arătat interesată, încă de la începutul anului, de preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, însă nu a participat la licitația Ministerului Economiei, pentru privatizarea companiei vâlcene.

Situația economică a combinatului chimic a început să se înrăutățească din punct de vedere economic după ce s-a decis oprirea producției, conducerea companiei afirmând că nu mai are resursele financiare necesare pentru a procura materia primă pentru continuarea producției, mare parte a angajaților companiei vâlcene fiind trimiși în șomaj tehnic. Compania avea dificultăți și la plata energiei electrice, astfel că Electrica a întrerupt temporar furnizarea de curent către combinat, pentru ca mai apoi să realimenteze Oltchim la energie electrică printr-o filială a sa. Oltchim a trecut printr-un proces de privatizare eșuat, câștigătorul licitației fiind omul de televiziune Dan Diaconescu, care nu a făcut dovada că dispune de cei 40 de milioane de euro, pentru a cumpăra de la Ministerul Finanțelor, pachetul de acțiuni. Mihai Bălan a preluat la data de 2 octombrie funcția de director general al Oltchim după 20 de ani în care combinatul a fost condus de Constantin Roibu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella