Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Vine foametea! Prețuri incredibile la cartofi și ulei. Inflație record pentru ultimele 14 luni

10 Oct 2012

Institutul Național de Statistică a prezentat datele pentru inflația din luna septembrie, când prețurile au crescut cu nu mai puțin de 5,33% față de aceeași lună a anului trecut. Luna trecută, prețurile au crescut cu 3,88%, în termeni anuali. S-au adeverit astfel cele mai sumbre previziuni ale analiștilor, iar tema scumpirilor a căpătat o confirmare oficială. Parlamentarii și politicienii roșii care au dat jos guvernul Ungureanu și au contribuit la lovitura de stat, susținându-i pe Voiculescu, Ponta și Antonescu, nu mai vorbesc nimic de promisiunile făcute, după ce s-au văzut la cârma țării. Referendumiști, pensionari și "naivii" lui Țuțea, întrebați-i pe guvernanți de viața lungă și fericită de acum. Că asta v-au promis. Fericire și viață lungă! Unde-s?

Cum era de așteptat, cel mai mult au crescut prețurile la mărfurile alimentare. Față de luna august, saltul a fost de 2,27%. În septembrie, cartofii s-au scumpit cu nu mai puțin de 26,5% față de august, legumele per ansamblu înregistrând o creștere de preț de 9,85%. Ouăle s-au scumpit și ele cu 7,23%. Un top al scumpirilor la alimente din septembrie arată astfel: cartofi – 26,5% fasole boabe – 7,85% ouă – 7,23% ulei comestibil – 6,04% mălai - 5,47%. Prețurile la mărfurile nealimentare au înregistrat o creștere cu 0,62% în septembrie. Cel mai mult s-au scumpit gazele, cu 2,83%, dar și combustibilii, cu 1,57%. Tarifele la servicii au avut o evoluție ceva mai temperată. Și aici au existat însă scumpiri importante luna trecută. De exemplu, prețurile la serviciile de apă, canal, salubritate au crescut cu 2,24%.

Andrei BACALU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella