Problemele OLTCHIM, la un pas de rezolvare

25 Iul 2012

DISCUȚII. Prim-ministrul României, Victor Ponta s-a întâlnit în data de 20 iulie 2012,  la  Craiova,  cu  prefecții județelor Dolj, Vâlcea, Gorj, Olt  și  Mehedinți, ocazie cu care au fost discutate  probleme  legate  de  organizarea și desfășurarea referendumului național din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui României, Traian Băsescu. În cadrul întâlnirii, prefectul județului, Mircea Nadolu a atras atenția cu privire la situația de la OLTCHIM, solicitând sprijinul Guvernului.

Victor Ponta le-a cerut  prefecților  județelor  din  regiunea  Sud-Vest  Oltenia  să  dea  dovadă  de  responsabilitate  și  echidistanță  în  organizarea  referendumului  și  să  acționeze  astfel  încât  să fie asigurate toate cerințele  statului de drept  standardele democratice. De asemenea, s-a discutat și despre problema OLTCHIM, solicitându-se accesarea de către combinatul chimic a unui credit de 40 milioane de euro, necesar  pentru  capitalul  de  lucru  al  combinatului, până la finalizarea procesului de privatizare, precum și majorarea capitalului social al societății, prin conversia în acțiuni a creanței AVAS, în baza avizului Comisiei Europene.

În plus, s-a discutat și despre continuarea  investiției  de  la  Pârtia  de  Schi  de  la  Voineasa,  ce face parte dintr-un proiect de amenajare  a  unuia  dintre  cele  mai  moderne  domenii  schiabile din Europa, a cărui valoare de investiție este de 34 de milioane euro. În zona lacului Vidra, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului are în program amenajarea unei noi stațiuni moderne  cu  patru pârtii de schi, o telegondolă mixtă cu cabină, un telescaun, o parcare cu o capacitate de 400 de locuri, instalații de iluminat și tunuri de zăpadă.

RAUL POP

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...