Direcția Finanțelor Vâlcea a constatat o evaziune de 12 milioane lei

20 Iun 2012

Un ultim bilanț al Direcția Generală a Finanțelor Publice Vâlcea, din luna mai a acestui an, a scos în evidență că Inspecția Fiscală, a încheiat 199 acte de control, stabilind venituri suplimentare pentru bugetele administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală în sumă totală de 12 milioane lei. Mai mult decât atât, au fost constatate 7 cazuri unde inspectorii au găsit indicii clare de sustragere de la plata debitelor prin înstrăinarea bunurilor, fiind dispuse măsuri asigurătorii în valoare totală de 1,2 milioane lei. "Pentru nevirarea impozitului pe venitul din salarii și contribuțiilor individuale de asigurări sociale reținute de la angajați și utilizarea acestor sume în alte scopuri, prejudicierea bugetului de stat prin introducerea în circuitul economic a unor documente pentru operațiuni neefectuate, DGFP Vâlcea a înaintat 3 cazuri instituțiilor abilitate în vederea stabilirii persoanelor vinovate și a gradului de participare a acestora la infracțiunile constatate" – se arată într-un comunicat al Direcției Generale a Finanțelor Publice Vâlcea.

Tot în cursul lunii mai, sub atenta supraveghere a directorului Gogârnoiu, inspectorii fiscali au soluționat 28 cereri pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată în valoare de 3 milioane lei, fiind respinsă la rambursare suma totală de 0,2 milioane lei.

Semnal de alarmă pentru contribuabilii ce nu și-au declarat veniturile din anul 2011       

Pentru a evita o amendă între 50 la 500 de lei, conducerea Direcției Generale a Finanțelor Publice Vâlcea le reamintește contribuabililor care, în anul 2011, au realizat venituri din activități independente, cedarea folosinței bunurilor, activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, transferul titlurilor de valoare, altele decât părțile sociale și valorile mobiliare în cazul societăților închise, operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum și orice alte operațiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacționate pe piețe autorizate și supravegheate de Comisia Națională a Valorilor Mobiliare, că aveau  obligația ca, până la 25 mai a.c., să depună la Fisc "Declarația privind veniturile realizate din România".

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...