Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


PCC SE și Carlson Ventures International nu sunt în măsură să decidă soarta noului Oltchim

04 Sep 2011

Acționarii minoritari ai Oltchim, grupul german PCC SE și fondul de investiții Carlson Ventures International, au găsit o nouă cale de denigrare a celui mai mare combinat petrochimic din România în încercarea disperată de a obține avantaje competitive în fața celorlalți participanți la privatizarea Oltchim.

Site-ul web www.nouloltchim.ro a fost lansat de cei doi acționari minoritari în aceeași zi în care era programată Adunarea Generală a Acționarilor Oltchim. Prin numele ales pentru acest site, PCC SE și Carlson Ventures International manipulează și transmit mesaje subliminale prin care lasă de înțeles că sunt în postura de a decide soarta "noului Oltchim". În fapt, cei doi acționari nu fac decât să reia on-line acuzele la adresa managementului Oltchim și să concentreze în același loc campania de presă dusă prin nenumărate comunicate denigratoare și cu caracter ostil.

PCC SE și Carlson Ventures International demonstrează și prin intermediul acestui site că au ca unic scop distrugerea Oltchim SA. Dacă la categoria comunicate de presă, cei doi acționari minoritari au avut grijă să posteze întreaga campanie de manipulare a opiniei publice, la capitolul "viziunea pentru noul Oltchim" sunt reluate succint aceleași declarații privind "restructurarea, dezvoltarea și reorientarea portofoliului de produse". Lipsa informațiilor concrete despre cum vor fi atinse aceste obiective arată încă o dată că PCC SE și mai nou venitul Carlson Ventures International nu au nici cea mai vagă idee despre piața produselor petrochimice și nu dispun de nicio strategie concretă pentru  Oltchim SA.

Nu este prima dată când PCC SE se folosește de imaginea Oltchim SA pentru a transmite mesaje publicitare negative prin care denigrează compania vâlceană. În luna martie 2011, Consiliul Național al Audiovizualului a cerut posturilor de televiziune Realitatea TV și Monney Channel să suspende difuzarea unor spoturi publicitare realizate de PCC SE, deoarece mesajul transmis era publicitate înșelătoare și aveau potențial ridicat de a prejudicia grav imaginea Oltchim și de a afecta iremediabil relațiile economice ale combinatului.

Ținând cont de caracterul repetat al acestor acțiuni prin care PCC SE folosește numele Oltchim pentru a o denigra, managementul companiei se va adresa instanțelor de judecată pentru stoparea acestora și recuperarea prejudiciilor create.

Biroul de presă OLTCHIM SA

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella