Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


40% din populația Râmnicului va primi ajutor de încălzire

21 Aug 2011

SUBVENȚII. "Se discută la nivelul Guvernului, cred că așa va rămâne stabilit, că se va mări plafonul de ajutoare la 870 lei pe membru de familie. Efectul în municipiul Rm. Vâlcea va fi destul de mare. În momentul de față, dacă nu mă înșel, primesc ajutoare pentru încălzire în jur de 7.000 de familii, însă pe noua calculație vor primi în jur de 12.000 de familii" – a declarat directorul general al CET Govora, Mihai Bălan.

Chiar dacă Guvernul Boc a anunțat că de anul acesta subvențiile pentru termoficare nu vor mai fi acordate de la bugetul statului, râmnicenii nu au de ce să-și facă griji. Municipalitatea a decis să suporte din bugetul local o mare parte din aceste subvenții, ușurând, astfel, "buzunarul" vâlcenilor după toate scumpirile și scăderile de salarii ce au avut loc în timpul anului. Dacă anul trecut prețul la gigacalorie în municipiul Rm. Vâlcea era de 134 de lei, anul acesta populația va plăti puțin mai mult, respectiv 145 de lei. Cu toate acestea, de subvenții vor beneficia mai multe familii în această iarnă, Guvernul României hotărând să mărească plafonul de ajutoare pentru termoficare de la 670 de lei la 870 de lei pe membru de familie. Mai exact, asta înseamnă că cei ce au venituri sub 870 de lei pe membru de familie pot beneficia anul acesta de subvențiile pentru termoficare. În municipiul Râmnicu Vâlcea nu mai puțin de 40% din populație va primi ajutoare de încălzire. "Până acum prețul nostru la gigacalorie, cu TVA, era de 197 lei, iar prețul pe care îl plătea populația era de 134 lei, restul fiind subvenție de la bugetul de stat și de la bugetul local. Anul viitor, adică începând cu această iarnă, lucrurile se schimbă. Prețul nostru este de 219 lei, iar prețul pe care îl va plăti populația este de 145 lei, diferența reprezentând subvenție de la bugetul local, bugetul de stat eliminând subvențiile. Se lucrează la o hotărâre de guvern ce va fi finalizată la sfârșitul lunii noiembrie prin care se va majora nivelul autoarelor. Practic, în momentul de față primesc ajutoare sociale familiile care au venit pe membru de familie de 670 lei. Se discută că se va mări plafonul de ajutoare la 870 lei pe membru de familie. Efectul în municipiul Rm. Vâlcea va fi destul de mare. În momentul de față, dacă nu mă înșel, primesc ajutoare pentru încălzire în jur de 7.000 de familii, însă pe noua calculație vor primi în jur de 12.000 de familii" – a declarat directorul general al CET Govora, Mihai Bălan. CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella