PCC continuă seria atacurilor agresive împotriva OLTCHIM prin intermediul Realitatea TV

27 Mar 2011

Cu toate că CNA le-a cerut stoparea difuzării sporturilor publicitare

PUBLICITATE NEGATIVĂ. Cu toate că CNA (Consiliul Național al Audiovizualului) a dat, de curând, o directivă clară prin care cerea Realitatea TV să stopeze difuzarea spoturilor publicitare ale acționarului minoritar al OLTCHIM, PCC SE, prin care se aduceau prejudicii comportamentului economic al societății vâlcene, postul de televiziune nu a ținut seama de indicațiile Consiliului continuând, prin intermediul clipurilor gândite de polonezi, seria atacurilor agresive și nefondate la adresa OLTCHIM.

Intenția PCC de a încerca scăderea valorii pe piață a OLTCHIM, prin tot felul de tertipuri, este, deja, de notorietate. Prin acțiunile sale, acționarul minoritar al OLTCHIM nu face altceva decât să conducă la prejudicierea situației economice a societăți vâlcene, lucru ce poate avea consecințe dintre cele mai nefaste, atât pe plan național, cât local. În ciuda acuzațiilor PCC care nu prezintă niciun fel de fundament în realitate, cel mai mare combinat petrochimic nu a beneficiat de scutirea de la plata a impozitelor. De altfel, conducerea OLTCHIM a dat, prin intermediul unui comunicat de presă, și lămuriri în ceea ce privește datoria pe care combinatul o are către AVAS, apărute ca urmare a capitalului social al societății. "Datoria față de AVAS a reapărut ca urmare a diminuării capitalului social din anul 2007, ocazia cu care PCC și-a crescut procentul deținut în acționariatul Oltchim în mod artificial de la 1% la 12,1581%. Deși a notificat în scris AVAS ca va participa la majorarea de capital, PCC nu și-a susținut poziția, ci, dimpotrivă, a blocat majorarea de capital social. Ca urmare a acestei situații, capitalizarea bursieră a Oltchim a scăzut de la 1 miliard de Euro la 100 milioane de Euro. În urma diminuării capitalului social, capitalurile proprii ale Oltchim au devenit negative, în acest fel, societatea devenind nebancabilă și nemaiavând acces la finanțări pentru investiții", suntem informați de conducerea combinatului chimic.

Perfidie poloneză

Profesioniști ai loviturilor sub centură, polonezii de la PCC au respins, în anul 2008, strategia de dezvoltare propusă de managementul Oltchim de a produce polioli și oxo-alcooli, printr-o încercare mârșavă de a discredita societatea. Paradoxal, ulterior, cei de la PCC au recomandat ideea conducerii combinatului ca o alternativă de relansare economică, pe care, de altfel, o și implementează deja la fabrica din Rokita din Polonia, demonstrând o dualitate ce-i decredibilizează. "Oltchim nu a primit niciodată 49 de milioane de Euro de la Eximbank cu titlu de garanție de stat,  la care PCC s-a opus prin acțiuni demarate în fața Comisei Europene și instanțelor din România, ceea ce a condus până în prezent la neacordarea finanțării care ar fi permis funcționarea la capacitate a Oltchim și eliminarea pierderilor. Strategia de preluare a petrochimiei de la Pitești, certificată de toți auditorii si consultanții independenți. Strategia de preluare a pirolizei de la Arpechim a fost apreciată de toți evaluatorii independenți (Tecnon OrbiChem, Nexant, Raiffeisen Capital Investment) ca fiind singura soluție viabilă prin care Oltchim își poate asigura fluxul de materii prime. PCC ignoră faptul că Oltchim este un mare combinat care are nevoie lunar de zeci de mii de tone de materii prime. Până în acest moment, PCC SE nu a prezentat o strategie coerentă de funcționare a Oltchim, și nici nu a indicat sursele de materii prime pentru strategia imaginată de ei", se arată într-un comunicat de presă al OLTCHIM.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...