Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?"

23 Mar 2011

În legătura cu articolul "Din toată sărăcia Oltchim azvârle Protectchim un mizilic de 10 miliarde vechi" publicat de Curierul de Râmnic în data 15.03.2011, dorim să facem următoarele precizări: "Mizilicul" din articolul menționat mai sus se referă la obiectivul de investiții "Mărire capacitate Monomer II" care a fost aprobat în urma CTE din 13 aprilie 2008 și în Hotărâririle AGA nr. 6/25.04.2008; 10/29.04.2009; nr. 4/29.04.2010. Investiția prevede, printre altele, necesitatea creșterii spațiului de depozitare pentru clorura de vinil, ca urmare a măririi capacităților de fabricare PVC pe platforma Oltchim S.A. Clorura de vinil este materia primă pentru fabricarea PVC, unul dintre cele mai importante produse din portofoliul Oltchim. Sfera de 3.000 mc a fost contractată în anul 2008 în Italia și materialele de execuție sunt deja parțial aprovizionate. Lucrările de construcții se execută pe baza unor documentații tehnice care respectă toate reglementările în vigoare. Documentația de execuție pentru lucrările de construcții a fost trimisă pentru ofertare la trei firme de construcții cu mare experiență în domeniu, ca urmare a importanței acestei structuri. Toate firmele de execuție au prezentat oferte care au respectat cerințele din proiect și normele în vigoare în domeniul construcțiilor. Oferta Protectchim SRL, a fost cea mai bună din punct de vedere al prețului și termenului de execuție. Procedura de achiziție a acestei lucrări a respectat atât procedura internă de achiziții servicii a Oltchim SA cât și prevederile legale. Nu înțelegem nota tendențioasă a articolului și nu știm cine i-a informat pe cei de la Curierul de Râmnic că o lucrare de o asemenea complexitate se poate executa cu personal din Oltchim S.A., cu atât mai mult cu cât din anul 2005 Oltchim nu mai are în portofoliul său activitatea de construcții-montaj, aceasta fiind externalizată. Modul tendențios de prezentare a unei situații comerciale normale face parte evident, din campania de presă negativă pe care Curierul de Râmnic a desfășurat-o în acest an contra Oltchim, contra managementului companiei și contra acționarilor Oltchim, cu excepția evident a PCC SE care a plătit sume mari de bani ziarului menționat pentru a-și susține campania de presă. DIRECTOR GENERAL, DR.ING. CONSTANTIN ROIBU

(0 voturi)
Redactia