Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Constantin Roibu: Oltchim trebuie să fie vârful privatizărilor din România

27 Feb 2011

Privatizarea combinatului chimic Oltchim în acest moment riscă să fie păguboasă pentru statul român, din cauza discrepanței uriașe dintre activele totale și valoarea capitalului social, susține managerul general al combinatului chimic, Constantin Roibu. "Privatizarea Oltchim este un deziderat al României de mult timp. Oltchim este și a fost vârful de lance al petrochimiei din România cât și din Estul și Centrul Europei, central și est europene, meritând a fi pusă în valoare ca atare. Oltchim este lider de piață în această zonă la o serie de produse precum: soda caustică, propenoxid, polioli, oxoalcooli și plastifianți. De aceea, îmi exprim speranța că privatizarea Oltchim va fi un succes cel puțin la fel de mare cum a fost privatizarea BCR.

Pentru aceasta, Oltchim are nevoie, pe de o parte, de rezolvarea favorabilă a dosarului de la Comisia Europeană și, pe de altă parte, de continuarea modernizarii și retehnologizării, așa cum a fost decisă la nivel guvernamental.

În urma reluării funcționarii la capacitate cu toate instalațiile din Oltchim se elimină pierderile și valoarea de piață va crește considerabil. Ar fi păcat ca eforturile susținute de autoritățile locale și naționale, întreprinse în toți acești ani pentru a menține în funcțiune ultimul combinat petrochimic din România, să nu fie fructificate la maxim, în beneficiul României" – a mai arătat Contantin Roibu.

Prezent la inaugurarea hidrocentralei de la Ciunget, ministrul Economiei, Ion Ariton, a comentat și despre situația celui mai mare combinat chimic din Europa de Sud - Est. "Am avut câteva întâlniri cu domnul Constantin Roibu. Ceea ce vă pot spune este că privatizarea societății Oltchim este în atenția Ministerului Economiei, sunt convins că vom găsi parteneri și în decursul acestui an vom finaliza pașii pe care Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie îi va face pentru a ajunge la termenul final" – a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton.

RAUL POP

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella