Marfa confiscată, vândută prin licitație

23 Feb 2011

EXECUTARE. Datoria înregistrată la CASS de către contribuabililor vâlceni a ajuns la aproximativ 14 milioane lei, în condițiile în care numărul  persoane fizice și juridice, contribuabili la acest fond,  se situează undeva la 2578. În luna ianuarie, Direcția Finanțelor Publice Vâlcea a reușit să recupereze prin executare silită, 60% din obligațiile restante pe luna decembrie, pe toate contribuțiile, surse ale bugetului de stat, respectiv 8 milioane lei.

Pentru că firmele refuză să-și achite dările către stat, DGFP Vâlcea își recuperează contribuțiile la asigurările sociale și de sănătate tot prin executare silită. Societățile care nu și-au îndeplinit obligațiile fiscale pe anul trecut au fost executate de fisc. Din cauza numărului mic de societăți comerciale, în Vâlcea nu există un magazin de comercializarea a bunurilor confiscate. Marfa confiscată este  vândută de Direcția Finanțelor Publice Vâlcea, prin  licitație, anul trecut valoarea bunurilor ajungând la  300.000 de lei. Tot la licitație au fost vândute și  bunurile confiscate de Fisc în urma unor acțiuni organizate în colaborare cu Poliția, pentru care nu s-au putut prezenta documentele de proveniență. Astfel, în 2010, Direcția Finanțelor Publice Vâlcea a vândut  de la încălțăminte  la produse alimentare și a făcut și o donație în bunuri sinistraților din Moldova.

"Totalul bunurilor valorificate în cursul anului 2010 a fost de 348.330 lei, valorificarea fiind făcută prin licitație publică. Formele de publicitatea prin care s-a adus la cunoștință  licitațiile  au fost publicarea pe sit-ul instituției, anunțuri în presa locală, cu cinci, zece zile înainte de data licitației,  și afișaj la sediul instituției. Principalele categorii de bunuri confiscate au fost: produse alimentar, confecții și încălțăminte, bunuri mobile și imobile din succesiuni vacante și materiale refolosibile. Tot în cursul anului  trecut, au fost acordate cu titlu gratuit bunuri în valoare de 279.868 lei, persoanelor care au avut de suferit în urma inundațiilor produse în vară, în județele Botoșani, Suceava și Tulcea", a declarat Mihai Octavian. Reprezentantul  DGFP Vâlcea a precizat că instituția nu poate vinde  la licitație băuturi alcoolice sau produse din tutun, deoarece legislația prevede distrugerea lor.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...