Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Oltchim are nevoie de integrarea cu Arpechim pentru a-și consolida profitul

08 Dec 2010

Precizări la comunicatul PCC intitulat "Rezultatele financiare ale Oltchim pentru luna septembrie și octombrie confirmă că societatea poate funcționa și genera profit fără Arpechim"

În lunile septembrie și octombrie, Oltchim a realizat profit și estimăm că aceste rezultate pozitive vor continua în lunile noiembrie și decembrie 2010. Aceste rezultate bune schimbă radical situația societății pentru că stopează creșterea pierderilor și se întrevăd șanse mari să realizăm EBITDA pozitivă. Mai mult de atât, este un semnal pozitiv pentru băncile finanțatoare, deschizând apetitul pentru finanțarea capitalului de lucru.

Cu toate acestea, managementul companiei nu poate ignora faptul că Oltchim a înregistrat profit datorită unei conjuncturi de piață favorabilă și în special ca urmare a creșterii prețului la soda caustică. Acest lucru nu înseamnă că se va realiza continuu profit funcționând cu capacitatea fabricii la 40%.

Fără integrarea cu Petrochimia Pitești, nu se va putea niciodată funcționa la capacitate și implicit nu se vor obține rezultate pozitive pe termen lung. Fără să avem asigurate materiile prime, Oltchim nu poate să devină profitabilă, mai ales în condițiile actuale, când majoritatea deținătorilor de materii prime își dezvoltă capacități de transformare ale acestora în produse finite. Afirmațiile PCC că se poate funcționa fără să ai asigurate materiile prime necesare din Petrochimia Pitești și să mai obții și profit arată lipsa de profesionalism a acestora și demonstrează că sunt amatori în domeniul petrochimiei. De fapt, ce experiență au ei în această activitate? De când sunt implicați în industria chimică? Ce studii de piață au prezentat ei și ce strategie au? Una singură. Blocarea activității Oltchim și preluarea pe ușa din dos a pachetului majoritar de acțiuni deținut de statul român. Oare de ce nu fac publice rezultatele financiare ale PCC-SE și ale firmelor din grup? Au ceva de ascuns? Probabil că da.  Biroul de Presă OLTCHIM SA

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella