Se închid Uzinele Sodice?

03 Noi 2010

Miercuri după-amiază, Râmnicul a fost străbătut de un zvon sinistru conform căruia  Uzinele Sodice Govora și-ar închide porțile. În cazul în care scenariul ar deveni realitate peste 1000 de vâlceni și-ar pierde locurile de muncă. Se pare că Uzinele s-ar afla în pragul falimentului, societatea înregistrând o datorie de peste 16 milioane de euro către societatea CET Govora. Surse din cadrul Sindicatului Sodistul spun că CET Govora ar fi dat în judecată USG pentru recupearea datoriei, conducerea CET fiind somată la rândul ei de SNLO să plătească pentru cărbunele livrat societății. Pe principiul dominoului, blocajul financiar al uneia dintre societățile de pe platformă afectează toate celelalte unități economice. Stresul este cu atât mai mare cu cât, anul trecut conducerea  poloneză a amenințat cu închiderea societății dacă CET-ul nu va accepta o renegociere a contractului, adică scăderea prețului gigacaloriei, o acțiune care presupune falimentarea societății CET-Govora.

În noiembrie 2009, patronii polonezi  erau foarte supărați din cauza procesului pierdut cu fostul director al societății Florin Bălan. Fostul director a câștigat în instanță 21 miliarde de lei vechi și a mai cerut încă 20 miliarde, cheltuieli de judecată. Se pare că Bălan nu a acționat singur, încrengătura intereselor ajunge până la nivelul unor membri marcanți ai guvernului, o informație ce ajunsese și la urechea polonezilor. Enervați de pierderea provocată, polonezii au hotărât să-și diminueze cheltuielile printr-un artificiu economic: au cerut autorităților județului scăderea cu 23% a prețului gigacaloriei furnizate de societatea vâlceană CET Govora.

Povestea revine în atenția autorităților județene exact în momentul în care CET somează USG  în instanță pentru recuperarea celor 16 milioane de euro, cel mai probabil tot ca o formă de șantaj.

Dana Nedescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...