Se închid Uzinele Sodice?

03 Noi 2010

Miercuri după-amiază, Râmnicul a fost străbătut de un zvon sinistru conform căruia  Uzinele Sodice Govora și-ar închide porțile. În cazul în care scenariul ar deveni realitate peste 1000 de vâlceni și-ar pierde locurile de muncă. Se pare că Uzinele s-ar afla în pragul falimentului, societatea înregistrând o datorie de peste 16 milioane de euro către societatea CET Govora. Surse din cadrul Sindicatului Sodistul spun că CET Govora ar fi dat în judecată USG pentru recupearea datoriei, conducerea CET fiind somată la rândul ei de SNLO să plătească pentru cărbunele livrat societății. Pe principiul dominoului, blocajul financiar al uneia dintre societățile de pe platformă afectează toate celelalte unități economice. Stresul este cu atât mai mare cu cât, anul trecut conducerea  poloneză a amenințat cu închiderea societății dacă CET-ul nu va accepta o renegociere a contractului, adică scăderea prețului gigacaloriei, o acțiune care presupune falimentarea societății CET-Govora.

În noiembrie 2009, patronii polonezi  erau foarte supărați din cauza procesului pierdut cu fostul director al societății Florin Bălan. Fostul director a câștigat în instanță 21 miliarde de lei vechi și a mai cerut încă 20 miliarde, cheltuieli de judecată. Se pare că Bălan nu a acționat singur, încrengătura intereselor ajunge până la nivelul unor membri marcanți ai guvernului, o informație ce ajunsese și la urechea polonezilor. Enervați de pierderea provocată, polonezii au hotărât să-și diminueze cheltuielile printr-un artificiu economic: au cerut autorităților județului scăderea cu 23% a prețului gigacaloriei furnizate de societatea vâlceană CET Govora.

Povestea revine în atenția autorităților județene exact în momentul în care CET somează USG  în instanță pentru recuperarea celor 16 milioane de euro, cel mai probabil tot ca o formă de șantaj.

Dana Nedescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...