Generalul Mihail Popescu, fost şef al Statului Major General, a încetat din viaţă

23 Iun 2013

mihail-popescu-copyGeneralul Mihail Eugen Popescu, fost sef al Statului Major General in perioada 2000-2004, a murit joi seara, la vârsta de 65 de ani, în urma unui infarct. Generalul Mihail Popescu se afla la casa de vacanţă din Vatra Dornei când a încetat din viaţă. „Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a primit cu profundă tristeţe vestea încetării neaşteptate din viaţă a generalului Mihail Eugen Popescu. Decesul este dureros atât pentru familie, dar şi pentru Armata României, pentru că generalul Popescu avea doar 65 de ani, era în plină putere, având încă multe de oferit din experienţa sa”, se arată într-un comunicat al  MApN.

Potrivit comunicatului, vestea morţii fostului şef al SMG, în timpul căruia România a primit invitaţia de a se alătura Alianţei Nord-Atlantice, a fost primită cu tristeţe de oficialii MApN. „De acea perioada a activităţii sale sunt legate evenimente importante. România a primit invitaţia de a se alătura Alianţei Nord-Atlantice, în timpul Summitului NATO de la Praga, iar la 15 aprilie 2004, generalul Mihail Popescu a participat la ceremonia organizată la Mons cu prilejul admiterii celor noi şapte state în Alianţa Nord-Atlantică. Generalul Mihail Popescu a fost primul şef de Stat Major General care a reprezentat România la Comitetul Militar al NATO”, aminteşte MApN.

De asemenea, generalul Mihail Popescu a inaugurat, împreună cu ministrul apărării naţionale de atunci, sistemul tip videoconferinţă prin care conducerea ministerului poate să comunice cu militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii. „În cei 35 de ani de carieră militară, a format mulţi tineri ofiţeri care au slujit ţara cu credinţă, iar numirea sa în funcţia de şef al Statului Major General, în anul 2000, a reprezentat o dovadă a recunoaşterii experienţei dobândite de-a lungul timpului. Ministerul Apărării Naţionale aduce un ultim omagiu celui care a avut un rol deosebit în elaborarea concepţiei de restructurare şi modernizare a organismului militar. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arata în finalul comunicatului.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...