Frâncu nu vine acasă

18 Iun 2013

poza-3- urmează recursul la Curtea de apel Bucureşti

PROCES. Instanţa de judecată a Tribunalului Bucureşti a rămas în pronunţare vizavi de cererea de punere în libertatea a lui Emilian Frâncu. Decizia judecătorilor poate fi făcută publică chiar în seara aceasta sau în dimineaţa zilei de miercuri, 19 iunie a.c. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. În cazul în care Frâncu va fi pus în libertate, procurorii DNA vor înainta cu siguranţă recurs. Aşadar, chiar dacă decizia îi va fi favorabilă, Emilian Frâncu nu va fi pus de îndată în libertate.

În timpul procesului de eliberare condiţionată, i s-a dat cuvântul lui Emilian Frâncu, iar acesta, aplicând stilul lui Becali, a recunoscut că i-a cerut arhitectului 500 milioane lei vechi - cash - într-o borsetă sau chiar într-un sac. Apoi, insistând, a mai spus că a fost naiv că i-a cerut banii şi că, până la urmă, văzând că nu este refuzat, a înţeles că a fost acceptată sponsorizarea. Mai apoi, a făcut o afirmaţie, care chiar fundamentează infracţiunea de luare de mită, că nu a pretins bani pentru el, ci că a cerut pentru comunitate. „Nu am condiţionat prin pretindere, ci am cerut bani pentru sponsorizarea Zilelor Râmnicului” – s-a justificat primarul suspendat în fata magistraţilor.

Fraza „nu am pretins bani pentru mine, ci am cerut pentru comunitate” este elocventă în sensul în care textul de lege care defineşte mita arată că „orice sumă de bani pretinsă pentru sine sau pentru altul constituie infracţiune”.

În pledoaria lui Emilian Frâncu, la final, a existat un moment psihologic, când amintindu-şi şi vorbind despre fiul lui, acesta a avut o cădere psihică dându-i lacrimile şi coborând tonul. Trebuie menţionat că pe parcursul întregului proces, Emilian Frâncu a avut o atitudine demnă şi serioasă.

ROMEO POPESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...