Ion Preda a ajuns din nou şef în Poliţia Vâlcea

12 Iun 2013

predaDECIZIE DISCUTABILĂ. O bună perioadă de timp, comisarul Ion Preda a făcut munca de jos a Poliţiei Rutiere Vâlcea, după ce a fost retrogradat la nivelul de bază al gradului deţinut, postul de ofiţer specialist I, ca urmare a rezultatelor dezastruoase obţinute în fruntea Poliţiei Municipale. Acum, comisarul Preda revine puternic din urmă, fiind numit şef interimar al Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

După o perioadă neagră în cariera sa de poliţist, comisarul Ion Preda a revenit pe „cai mari”. Recent, el a fost numit şef interimar al Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Sigur, probabil că nu criteriul competenţei a primat aici, ci, în mod cert, cel al prieteniei, Preda având acum pile bine poziţionate în Poliţia Română. Dar, trecutul îl urmăreşte în continuare pe comisarul Ion Preda, fiind etichetat de colegii săi din IPJ Vâlcea ca un personaj slab de înger şi manevrabil.

După cum bine se ştie, decăderea lui Preda a început încă de la sfârşitul anului 2010. Atunci, el a găsit de cuviinţă să conteste calificativul mic dat de conducerea IPJ Vâlcea, în activitatea sa de la Poliţia Municipală Rm. Vâlcea găsindu-se o serie de deficienţe grave, în urma evaluărilor anuale. Contestaţia calificativului nu i-a adus rezultatul scontat însă, pentru că Ion Preda s-a trezit pe cap cu o comisie de control a Ministerului Administraţiei şi Internelor, care, la rândul său, a depistat grave deficienţe în activitate. Atunci s-a luat decizia ca Ion Preda să retrogradeze într-o funcţie inferioară, pierzând iremediabil şefia Poliţiei Municipale.

Comisarul Preda nu s-a lăsat păgubaş însă, pentru că a contestat hotărârea în instanţă, primul proces intentându-l pentru suspendarea deciziei Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar cel de-al doilea pentru anularea ordinului de ministru. Astfel, prima dată s-a judecat suspendarea ordinului, comisarul – şef Preda câştigând la Curtea de Apel Piteşti, după care a fost repus în funcţie, pentru ca în final să piardă procesul definitiv şi irevocabil la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ca urmare, conform deciziei ministrului Administraţiei şi Internelor, Ion Preda a fost retrogradat la nivelul de bază al gradului deţinut, ocupând postul de ofiţer specialist I la Poliţia Rutieră.

A urmat o perioadă jenantă pentru comisarul Preda, el căzând în gol din scaunul confortabil al înaltei sale funcţii de şef al Poliţiei Municipale, la un scăunel de lemn de la Rutieră. Sigur, uşor-uşor omul şi-a revenit şi acum e din nou pe „val”, fiind numit, aşa cum spuneam, şef interimar la  Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Până când? Rămâne de văzut!

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...