Infractori care fugeau de lege, prinşi de poliţişti în urma unei razii

09 Iun 2013

razie-politie„Au fost conduse la sediul poliţiei 37 de persoane, care au fost amprentate şi  fotografiate. De asemenea, au fost constatate 18 infracţiuni şi depistaţi 7 principali suspecţi pentru comiterea de furt calificat” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Alina Teodorescu.

La sfârşitul săptămânii trecute, zeci de poliţişti municipali, din diferite structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, au fost trimişi în razii de amploare în Râmnicu Vâlcea. Ei au avut un obiectiv precis: identificarea infractorilor sau a celor ce sunt pretabili să comită fapte antisociale. Astfel că, vineri, 7 iunie, toată ziua, râmnicenii au putut vedea pe străzile municipiului poliţişti, mascaţi şi jandarmi, oprind oameni pe stradă sau în trafic. Au fost legitimate 150 de persoane, care s-au ales cu 59 de amenzi în valoare de peste 13.500 de lei. „Din cele 59 de persoane amendate, 25 au fost sancţionate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, refuz de legitimare, precum şi alte fapte prevăzute de Legea 61 din 1991. Au fost conduse la sediul poliţiei 37 de persoane, care au fost amprentate şi  fotografiate. De asemenea, au fost constatate 18 infracţiuni şi depistaţi 7 principali suspecţi pentru comiterea de furt calificat” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Alina Teodorescu.

Poliţiştii au avut parte şi de acţiune, ei oprind în trafic un bărbat de 35 de ani, din Vlădeşti, care avea în maşină o scândură şi un topor. Constantin C. nu a dat nicio explicaţie asupra armelor albe pe care le deţinea şi tocmai de aceea, el s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de port, fără drept, a obiectelor fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire.

În urma acţiunii, au mai fost depistate 4 persoane care se sustrăgeau cercetărilor, printre aceştia numărându-se şi minorul M.V., de 14 ani, din oraşul Băile Olăneşti. „Au fost efectuate controale la unităţile de alimentaţie publică în vederea prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă, dar şi pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şi abandonului şcolar. Pentru siguranţa publică astfel de acţiuni vor mai fi întreprinse la sfârşit de săptămână pentru depistarea, identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile legale prin săvârşirea de contravenţii şi infracţiuni care aduc atingere climatului de ordine şi linişte publică, patrimoniului public şi privat, regimului stabilit pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere” – ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...