Remus Grigorescu a alergat elevii chiulangii prin baruri

19 Mai 2013

actiune-scoala-1RAZII. Inspectorul şcolar general Remus Grigorescu este decis să continue seria acţiunilor de acest fel, scopul său fiind acela de a-i mai împiedica pe elevi să chiulească şi să meargă prin baruri. O altă problemă pe care acesta o ridică este aceea a ţinutei decente în şcoli, fiind eleve care se duc îmbrăcate la orele de curs ca şi cum s-ar duce la discotecă.

Elevii chiulangii au intrat în vizorul poliţiştilor şi al inspectorului general şcolar Remus Grigorescu. Autorităţile vâlcene sunt hotărâte să facă razii peste razii până vor reuşit să scadă numărul elevilor care lipsesc de la ore pentru a merge în baruri. Semnalul de alarmă care a trezit la realitate întreg sistemul educaţional din judeţul Vâlcea a fost numărul mare de absenţe ale elevilor, dar şi rezultatele proaste obţinute de liceeni la teze şi la simulările examenului de bacalaureat. Nu mai departe de zilele trecute, echipe de poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu ofiţeri din cadrul Compartimentului de Proximitate a Poliţiei Municipiului Rm. Vâlcea, în frunte cu inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar General Vâlcea, Remus Grigorescu, au efectuat o razie de amploare pe raza municipiului în preajma şcolilor din Râmnic, dar şi prin baruri. Aşa cum era de aşteptat, ei au găsit nu mai puţin de 39 de elevi care chiuleau de la ore şi îşi petreceau timpul în baruri. „Elevi au fost avertizaţi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în societate, nefiind identificate cazuri privind consumul de alcool. Au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ, ai căror elevi au fost depistaţi cu această ocazie, în vederea stabilirii măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare. Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii de proximitate le-au reamintit administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a  prevederilor Legii nr. 61/1991 R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.

La rândul său, inspectorul şcolar general Remus Grigorescu este decis să continue seria acţiunilor de acest fel, scopul său fiind acela de a-i mai împiedica pe elevi să chiulească şi să meargă prin baruri. O altă problemă pe care acesta o ridică este aceea a ţinutei decente în şcoli, fiind eleve care se duc îmbrăcate la orele de curs ca şi cum s-ar duce la discotecă. „Am avut surpriza să întâlnesc, în razie, eleve care chiuleau şi care, pe lângă acest lucru, mai erau îmbrăcate şi indecent. Este o problemă mai veche şi, din păcate, nu avem sprijinul părinţilor pentru a putea să luăm măsuri. Din nefericire, sunt părinţi care sunt de acord cu modul în care se îmbracă tinerii, îndemnându-i chiar să meargă la şcoală în ţinute indecente. Pe lângă lupta cu absenteismul şcolar, vom duce o luptă şi cu ţinutele indecente în şcoli. Vreau să avertizeze că vor continua raziile şi sper din tot sufletul să am surpriza plăcută de a nu mai găsi atâţia elevi prin baruri” – ne-a declarat inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Vâlcea, Remus Grigorescu.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...