1.088 de permise reţinute şi 17.990 de amenzi date de Poliţia Rutieră Vâlcea

„În desfăşurarea activităţii noastre, am luat în calcul atât zonele în care au loc cele mai multe evenimente rutiere grave, precum şi intervalul orar în care au loc acestea. Totodată s-a urmărit şi sancţionarea cu fermitate a încălcărilor normelor rutiere care reprezintă principalele cauze generatoare de accidente” – ne-a mai spus şeful SPR Vâlcea, subcomisar Florian Ioniţă.

Încă de la începutul acestui an, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea au ieşit la o adevărată „vânătoare” a şoferilor ce, în indolenţa lor, încalcă regulile de circulaţie. Deşi combustibil au din ce în ce mai puţin, agenţii rutieri fac tot posibilul să fie prezenţi pe şoselele vâlcene, mai ales în zonele considerate cu risc mare de accidente. Astfel se face că, în primul trimestru al acestui an au fost descoperite nu mai puţin de 234 de infracţiuni la regimul circulaţiei, cu 52 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai mult, poliţiştii rutieri au dat nu mai puţin de 17.990 de amenzi contravenţionale, cu 3.499 mai multe faţă de primul trimestru al anului 2012. În ceea ce priveşte permisele de conducere, au fost reţinute 1.088 de permise, cu 418 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Revenind la infracţiunile constatate pe drumurile publice, trebuie să menţionăm că 43 dintre acestea au vizat conducerea autovehiculelor de către conducători auto având o alcoolemie peste limita legală, 24 privind conducerea pe drumuri publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere sau având permisul de conducere suspendat şi 34 au vizat conducerea pe drumuri publice a unui autovehicul neînmatriculat sau având număr de înmatriculare fals. „Din păcate, se menţine la un nivel ridicat numărul cazurilor în care, persoane având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, conduc pe drumurile publice autovehicule, punând astfel în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, dar şi a propriei persoane” – ne-a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, subcomisar Florian Ioniţă.

În semestru I al acestui an, datorită acţiunilor de prevenire a poliţiştilor rutieri, numărul accidentelor nici nu a crescut, nici nu a scăzut. S-au înregistrat 33 de accidente grave şi 55 de accidente uşoare, care s-au soldat cu 30 de răniţi grav şi 79 de răniţi uşor. „În desfăşurarea activităţii noastre, am luat în calcul atât zonele în care au loc cele mai multe evenimente rutiere grave, precum şi intervalul orar în care au loc acestea. Totodată s-a urmărit şi sancţionarea cu fermitate a încălcărilor normelor rutiere care reprezintă principalele cauze generatoare de accidente” – ne-a mai spus şeful SPR Vâlcea, subcomisar Florian Ioniţă.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...