Poliţiştii rutieri au dat 562 de amenzi

08 Mai 2013

politia-rutiera-copyVâlcenii au avut o mini-vacanţă de Paşte relativ liniştită, fără evenimente majore. În perioada 4-7 mai, s-au înregistrat doar 5 accidente rutiere, care s-au soldat cu 1 mort, 3 răniţi grav şi 3 răniţi uşor. Sigur, numărul destul de redus de accidente s-a datorat şi faptului că, 24 de ore din 24, poliţiştii rutieri au stat în teren, aplicând nu mai puţin de 562 de amenzi contravenţionale pentru comiterea unor infracţiuni la regimul rutier.

Printre cei prinşi cu „mâţa-n sac” de agenţii rutieri s-a numărat şi Vasile C., de 40 de ani, care conducea un moped fără a avea permis de conducere şi fără ca vehiculul să fie înmatriculat. Pentru fapta sa, bărbatul s-a ales cu dosar penal.

De asemenea, chiar în prima zi de Paşti, în jurul orei 05.00, pe D.N.64 - Râureni, poliţiştii rutieri au oprit în trafic un autovehicul marca Audi, condus de Aurelian L., de 41 de ani, din municipiu, bărbatul refuzând să facă testul de alcoolemie. Astfel că, agenţii de poliţie l-au condus la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru a i se recolta probe biologice de sânge, refuzând de asemenea să facă testul. Aşa că, Aurelian L. s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şi un doljean a fost prins în „plasa” poliţiştilor rutieri, el urcându-se la volan beat criţă. Când l-au oprit şi l-au pus să sufle în fiolă, poliţiştii au constatat că Ion C., din mun. Craiova, jud. Dolj, avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul mun. Drăgăşani, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

accident-moto-copyUn motociclist din Piteşti şi-a pierdut viaţa pe şoselele vâlcene

Aşa cum spuneam, din păcate, în zilele de Paşti, a avut loc şi un accident rutier grav pe DN7, în localitatea Milcoiu. Un motociclist a murit pe loc după ce a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de o maşină ce venea din sens opus. Motociclistul se numea Cosmin D. – 26 de ani, şi era din Piteşti. El venea dinspre Piteşti şi se îndrepta spre Rm. Vâlcea, iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul motorului, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un autoturism Toyota, condus de Alin D. – 40 de ani, din Brăila. Tânărul motociclist de 26 de ani a fost resuscitat timp de 45 de minute de ambulanţierii vâlceni, însă în zadar.

CLAUDIA STANCIU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...